Με συμβολικούς αποκλεισμούς συνεχίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας

Με τα βλέμματα στραμμένα στην σημερινή πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Θεσσαλίας.
Την σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι αγρότες του Τυρνάβου όπου μαζί με τους κτηνοτρόφους της περιοχής θα αποκλείσουν συμβολικά την εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης στις 12 το μεσημέρι, στο ύψος του Τυρνάβου εκεί όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους από τις 4 Φεβρουαρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Με συμβολικούς αποκλεισμούς συνεχίζουν οι αγρότες της ΘεσσαλίαςΤην ίδια σε συμβολικό αποκλεισμό της επαρχιακής οδού Λάρισας – Αγιάς θα προχωρήσουν και οι αγρότες του Δήμου Αγιάς, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στο Γερακάρι. Συμβολικό αποκλεισμό του περιφερειακού δρόμου που ενώνει την ΠΑΘΕ με την εθνική οδό Λάρισας -Κοζάνης στο ύψος του Αμπελώνα, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι αγρότες των Δελερίων και της Ροδιάς.

Η  πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων  θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο της  Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Όσον αφορά στα βασικά αιτήματα των αγροτών για τα οποία ζητούν διάλογο ουσίας με την κυβέρνηση, αυτά είναι:
Με συμβολικούς αποκλεισμούς συνεχίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά κ.α.), αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
* Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
Σε ότι αφορά την σύσκεψη της Νίκαιας οι αγρότες θα κληθούν να αποφασίσουν για το πως θα κινητοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με συμβολικούς αποκλεισμούς συνεχίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος