Mε λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος απελευθέρωσης του Τυρνάβου

Λαμπρή εκδήλωση με την αναπαράσταση της εισόδου του Eλληνικού στρατού και την απελευθέρωση της πόλης  του Τυρνάβου, τιμώντας τη συμπλήρωση 145 χρόνων από την ημέρα εκείνη, διοργάνωσε ο Δήμος Τυρνάβου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με  πομπή προς την νέα Κεντρική πλατεία Τυρνάβου, με τη συμμετοχή 4 έφιππων, της Φιλαρμονικής του Δήμου, Τμήματος του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας, Τμήματος μαθητών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής, τον Σύλλογο Πλατανουλίων, τον Σύλλογο Δελερίων καθώς και αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων της πόλης του Τυρνάβου.

Κατά την είσοδο της πομπής,  η Μικτή Χορωδία του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα ”Η Αρωγή” τραγούδησε τον Θούριο όπως και άλλα τραγούδια.

Στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία με τη συνοδεία της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής “Άγιος Αχίλλειος” ενώ ακολούθησε ομιλία  και κατάθεση στεφάνων.

Mε λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος απελευθέρωσης του Τυρνάβου

Η  επετειακή  εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση χορευτικών τμημάτων Συλλόγων της περιοχής.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η εν λόγω επετειακή εκδήλωση με αφορμή τα 141 έτη από την απελευθέρωση της πόλης του Τυρνάβου, που πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά, αποτελεί αφενός μία εκδήλωση τιμής και μνήμης για το ένδοξο παρελθόν μας, αφετέρου μία εορτή ανάταξης και αισιοδοξίας για το αύριο. Ο Τύρναβος, 141 έτη μετά την είσοδο του ελληνικού στρατού και την απελευθέρωση του, αντιμετωπίζει το παρόν με σιγουριά και ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος