Μαθητικός και καλλιτεχνικός διαγωνισμός με θέμα τη γυναίκα από τα γενικά αρχεία του κράτους

Ο 7ος μαθητικός καλλιτεχνικός και συγγραφικός διαγωνισμός των Γενικών Αρχείων Λάρισας θα τιμήσει φέτος τη Γυναίκα. Οι αναζητήσεις στο αρχειακό υλικό έφεραν στο φως στιγμιότυπα ζωής και δράσεις γυναικών που αξίζει να αναδειχθούν.

Επιλέχθηκε υλικό των ΓΑΚ Λάρισας και του Αρχειοφυλακείου Αγιάς που παρουσιάζει τους ρόλους της δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες και τα επιτεύγματα, εντοπίζοντας γυναίκες της περιοχής που πρωτοστάτησαν σε δράσεις με γνώμονα το κοινό όφελος, αλλά και εικόνες της γυναίκας της πόλης και της υπαίθρου.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ανατρέξουν σε αρχειακά τεκμήρια και σε συνδυασμό με τις εμπειρίες τους θα αποτυπώσουν τη φαντασία αλλά και τις θέσεις τους για τη θέση της γυναίκας, τους ρόλους και τις ικανότητές της. Ο νικητής του 6ου διαγωνισμού Θάνος Χαλάτσης (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) φιλοτέχνησε το θέμα της αφίσας. Η αποστολή των συμμετοχών θα γίνεται μέχρι και τις 10 Μαρτίου του 2026.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος