Μαθητικό Συνέδριο στην Λάρισα: 750 μικροί μαθητές παρουσιάζουν τον τόπο τους

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει το 9ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», το οποίο θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 12/5/2022 διαδικτυακά και την Παρασκευή 13/5/2022 δια ζώσης.

Στο Συνέδριο θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών δράσεών τους εφτακόσιοι πενήντα (750) μαθητές και μαθήτριες Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Βασικός σκοπός του Συνεδρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, να προβληματιστούν, να αναστοχαστούν, να ερευνήσουν, να συνθέσουν εργασίες και να αναδείξουν θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, την υγεία, την αειφορία και κυρίως τον πολιτισμό με το δικό τους μοναδικό τρόπο, αλλά και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές με άλλες Σχολικές Μονάδες.
Επισημαίνεται ότι, το 9ο Μαθητικό Συνέδριο είναι αφιερωμένο στην “Επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή”, η οποία προσεγγίζεται παιδαγωγικά με σκοπό την κατανόηση του συγκεκριμένου ιστορικού γεγονότος και την απόκτηση ιστορικής γνώσης.
Ειδικότερα, οι εργασίες του Συνεδρίου θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις δύο (2) ημερών: την Πέμπτη 12/5/2022 από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ., οι μικροί Σύνεδροι θα παρουσιάσουν διαδικτυακά τις εργασίες τους και την Παρασκευή 13/5/2022 από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ., οι μικροί Σύνεδροι θα παρακολουθήσουν δια ζώσης «Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας» από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ιστορικά στοιχεία, έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας. Στη συνέχεια, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες θα συμμετέχουν σε εργαστήρια με θέμα: «Φιλοτεχνώντας την Παράδοση της Θεσσαλίας» από το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και στο τέλος θα πάρουν μέρος σε μια εκδήλωση παρουσίασης παραδοσιακών χορών στο Πάρκο του Αλκαζάρ.

Στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο δήλωσαν συμμετοχή αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών από τις ακόλουθες Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας: 13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 52ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 3ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 14ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 16ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 20ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 22ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 23ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 24ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 26ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 27ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 31ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 33ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 36ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 37ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 38ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Μ.Ι.Κ.Ε (ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ), ΕΚΠ/ΡΙΑ Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Μ.Ν. ΡΑΠΤΟΥ, 1ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ, ΔΗΜ. ΣΧ. ΝΙΚΑΙΑΣ, 4ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ, 3ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με το συγκεκριμένο Μαθητικό Συνέδριο, το οποίο έχει καταστεί θεσμός πλέον, ευελπιστεί να αναδείξει την τοπική ιστορία και να επικοινωνήσει στοιχεία της λαϊκής παράδοσης και του πολιτισμού, καθώς η καλλιέργεια της συλλογικής μνήμης μέσω της σύνδεσης του παρόντος και του παρελθόντος και η αξιοποίηση εκπαιδευτικών πολιτιστικών δράσεων συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργή συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στη διερεύνηση και την κατανόηση του ευρύτερου πολιτισμικού πλαισίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος