Μαθητές από Ιταλία, Βουλγαρία και Τσεχία φιλοξενήθηκαν από το Γυμνάσιο Νίκαια Λάρισας

Με μεγάλη επιτυχία το Γυμνάσιο Νίκαιας ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Erasmus+ «Let’s learn from Others» σε συνεργασία με τη σχολή Αεροναυτικής του Instituti Vinci –Ateneo Group Sas της Ιταλίας, το Letohradske Sucrome Gymnazioum της Τσεχίας και το No 2 Secondary school «Prof.Nikola Marinov» της Βουλγαρίας. Οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές του σχολείου επισκέφθηκαν τον Μάρτιο και Απρίλιο 2022 τα τρία σχολεία του εξωτερικού βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες και κάνοντας πράξη την εξωστρέφεια που πρέπει πλέον να χαρακτηρίζει, όχι μόνο τα σχολεία μας , αλλά και όλη την κοινωνία.

Εν συνεχεία, μαθητές και καθηγητές των τριών αυτών ευρωπαϊκών σχολείων επισκέφθηκαν την πόλη μας από 2 έως 7 Μαΐου και γνώρισαν από κοντά το Γυμνάσιο Νίκαιας παρακολουθώντας μαθήματα νέας και αρχαίας ελληνικής γλώσσας, μαθαίνοντας για τη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες ελληνικών προϊόντων (του ελληνικού ελαιόλαδου, μελιού, γιαουρτιού και φέτας) και απολαμβάνοντας τη διάλεξη της Dr. Karina Lopez από τη Νέα Υόρκη που τους παρουσίασε τις ευεργετικές ιδιότητες των ελληνικών βοτάνων.

Μαθητές από Ιταλία, Βουλγαρία και Τσεχία φιλοξενήθηκαν από το Γυμνάσιο Νίκαια Λάρισας
Επίσης, γεύτηκαν υπέροχα ελληνικά γεύματα που προσέφερε ο Δήμος Κιλελέρ, και χειροποίητες πίτες που έφτιαξαν παρουσία τους, γιαγιάδες των μαθητών μας. Παράλληλα, πραγματοποίησαν επισκέψεις στα Μετέωρα, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Καλαμπάκας, στα Τρίκαλα, στο Διαχρονικό και Λαογραφικό Μουσείο της Λάρισας, στο τυροκομείο Λύτρα, στον Όλυμπο, το Μουσείο της Βεργίνας και τον Πλαταμώνα ενώ ξεναγήθηκαν από τους μαθητές του σχολείου σε όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης. Βίωσαν την ελληνική φιλοξενία και οι εντυπώσεις τους όπως δήλωσαν, ήταν άριστες. Η εμπειρία για Έλληνες και ξένους μαθητές και καθηγητές ήταν μοναδική και αξέχαστη…

Η πόλη μας επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τους στίχους του τραγουδιού που οι μαθητές με την φιλόλογο τους Αλ. Καλλιμάνη δημιούργησαν, προκειμένου να παρουσιάσουν το σχολείο και τον τόπο καταγωγής τους κατά την επίσκεψη τους στα σχολεία των εταίρων του προγράμματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος