Μαθητές απο Γαλλία και Τουρκία στον Δήμο Ελασσόνας

Mαθητές και εκπαιδευτικοί από τη Γαλλία, την Τουρκία επισκέφθηκαν τον Δήμο Ελασσόνας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «CAREN & ART», το οποίο υλοποιεί το Λύκειο Δομενίκου

 Η επίσκεψη στο Δημαρχείο Ελασσόνας έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και να συμμετάσχουν σε έναν ουσιαστικό διάλογο με εκπροσώπους του Δήμου. Τους μαθητές υποδέχθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ισότητας και Νεολαίας κ. Παρασκευή Γκουγκούλη και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου-Σκρέτα.

Μαθητές απο Γαλλία και Τουρκία στον Δήμο Ελασσόνας

Στη συνάντηση συμμετείχαν συνολικά 38 μαθητές – 15 από την Τουρκία, 15 από την Ελλάδα και 8 από τη Γαλλία – συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, καθώς και από την Διευθύντρια του Λυκείου Δομενίκου, κ. Χρυσούλα Βελησσαρίου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με ταυτόχρονη μετάφραση σε τρεις γλώσσες, αναδεικνύοντας τον διαπολιτισμικό χαρακτήρα της συνάντησης και ενισχύοντας την ενεργή συμμετοχή όλων των μαθητών.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από το Lycée Professionnel Galilée και υλοποιείται με τη συμμετοχή του Λυκείου Δομενίκου, του Istanbul Anadolu Lisesi και της Smiling Sketches, η οποία συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη των ψηφιακών και καλλιτεχνικών δράσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος