Ματαιώνεται και η εμποροπανήγυρη Ελασσόνας λόγω κορονοϊού

Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμαρχοι της ΠΕ Λάρισας, ακυρώνουν τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων και διοργανώσεων, λόγω πανδημίας. Μετά τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, που αποφάσισε την ματαίωση της φετινής εμποροπανήγυρης, τον δήμαρχο Φαρσάλων Μ Εσκίογλου που έλαβε ίδια απόφαση για το παζάρι του δήμου του, τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γ. Κόκκουρα που ανακοίνωσε τη ματαίωση της Γιορτής Κρασιού, ήρθε και ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας να γνωστοποιήσει πως η εμποροπανήγυρη της περιοχής δεν θα πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένα σε δήλωση του ο κ. Γάτσας τόνισε:
“……Στην τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο επεσήμανα τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού που ενέχει ο ανεξέλεγκτος συνωστισμός στην εμποροπανήγυρη του Σεπτεμβρίου και την αδυναμία του Δήμου να ανταποκριθεί στα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας με το υπάρχον προσωπικό. Τόνισα επίσης ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στο Δήμο μας δεν είναι ικανοποιητικό και τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση.
Επειδή ως Δήμαρχος έχω την υποχρέωση να διασφαλίζω ένα υψηλό επίπεδο προστασίας σε κάθε περίσταση και κατ’ επέκταση ως συντονιστής του τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας να λαμβάνω μέτρα και αποφάσεις για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, στηρίζω ανεπιφύλακτα την απόφαση ματαίωσης της εμποροπανήγυρης.

Οφείλω τέλος να επιστήσω την προσοχή όλων στην αποφυγή συνωστισμού σε κάθε περίπτωση, και προτείνω τη ματαίωση κάθε παραδοσιακής, πολιτιστικής, αθλητικής, λαογραφικής ή άλλης διοργάνωσης, στην οποία είναι αδύνατον να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας εν μέσω πανδημίας.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος