“Οι μαμάδες να μην κάνουν τον “γιατρό” στο Facebook”

Συνηθίζεται τελευταία στις ομάδες των μαμάδων στο facebook, οι μαμάδες να συζητούν διάφορα θέματα, από το πού να φτιάξουν την τούρτα του παιδιού μέχρι και τί να κάνουν για να γίνει καλά το παιδάκι τους όταν έχει αρρωστήσει! Το τελευταίο είναι επικίνδυνο…σπορ, λένε οι παιδίατροι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισσας, ο Κ.Γιαννακόπουλος, παιδίατρος και πρ. του ιατρικού συλλόγου Λάρισας, μίλησε για συνήθεια που μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία για τη ζωή ενός παιδιού!

“Ο μόνος που μπορεί να δώσει συμβουλές για ένα παιδί που νοσεί είναι ο παιδίατρος που το παρακολουθεί. Οι μαμάδες ας αφήσουν την υγεία των παιδιών τους έξω απο τις συζητήσεις τους, μπορούν να μιλήσουν για τόσα άλλα θέματα!”

Πρόσφατα παιδίατρος στην Αθήνα “κατέθεσε” την εμπειρία της από μαμαδογκρουπ, όπου μαμά ρωτούσε πόσα ml atarax (ηρεμιστικό σιρόπι) έπρεπε να δώσει στο μωρό της, επειδή είχε κόκκινα σημαδάκια και φαγούρα! Άλλη μαμά της απαντούσε να δώσει aerius κ.ο.κ!

Δηλαδή, διάγνωση και θεραπεία εντελώς ανεύθυνα και ανερμάτιστα…
Είναι διαφορετικό να ανταλλάζουν εμπειρίες οι μανούλες και διαφορετικό να εμπιστεύονται και να ακολουθούν συμβουλές άλλων μαμάδων που αποφάσισαν να παίξουν και τον ρόλο του γιατρού…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος