Μ. Εσκίογλου: Ο δήμος Φαρσάλων στάθηκε όρθιος απέναντι σε πολλές και απρόσμενες δυσκολίες

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω για θέματα του Δήμου μας στο κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μ. Εσκίογλου. “Εξήγησα πως ως Δήμος Φαρσάλων είχαμε μία δύσκολη θητεία με πολλά και απρόσμενα προβλήματα, με σημαντικότερο όλων τα ακραία καιρικά φαινόμενα του «Ιανού». Καταφέραμε όμως να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία και σε χρόνο ρεκόρ καταφέραμε να επουλώσουμε τις πληγές μας.

Σταθήκαμε όρθιοι και στις παράλληλες κρίσεις, την πανδημία και τώρα την ενεργειακή κρίση, χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες μας. Αντίθετα, συνδράμαμε και συνδράμουμε για τη στήριξή τους και κυρίως τη στήριξη των αδυνάμων».
Ιδιαίτερη μνεία έκανα και στο ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας λέγοντας πως η επαρχία μας έχει 54 χωριά και οικισμούς. Κατανοείτε τις δυσκολίες που δημιουργεί αυτή η συνθήκη. Πολλά μικρά χωριά και μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμες με ένα δίκτυο αγροτικής οδοποιίας πολλών χιλιομέτρων. Η αγροτική οδοποιία είναι για εμάς πάντα προτεραιότητα αλλά και σημαντικό ζήτημα. Γιατί έχει τεράστια αξία η μεταφορά των προϊόντων από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και προπαντός ο χρόνος που χρειάζεται γι’ αυτή.
Μ. Εσκίογλου: Ο δήμος Φαρσάλων στάθηκε όρθιος απέναντι σε πολλές και απρόσμενες δυσκολίες
Αναφέρθηκα επίσης στα εμβληματικά έργα της ύδρευσης των Φαρσάλων και του φράγματος στη Σκοπιά, σημειώνοντάς ότι «η κυβέρνηση ήταν δίπλα μας και μπορέσαμε να θέσουμε όλοι μαζί σε τροχιά υλοποίησης σημαντικά έργα όπως το υδρευτικό των Φαρσάλων και το φράγμα της Σκοπιάς. Το φράγμα είναι ορόσημο για ολόκληρη την ανατολική Θεσσαλία καθώς είναι ο μόνος τρόπος να δοθεί «ζωή» με νερό. Ευτυχώς για εμάς, η κυβέρνηση αντιλήφθηκε την κρισιμότητα του έργου και πλέον το έργο βρίσκεται σε φάση κατάθεσης προτάσεων, έχοντας δεσμευμένα κονδύλια».
Τέλος, τόνισα πως το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι ο νέος δρόμος Φαρσάλων Λάρισας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «το επόμενο έτος θα πρέπει να ξεκινήσει η υλοποίηση του νέου δρόμου Φάρσαλα – Λάρισα, δηλαδή η σύνδεση της πρωτεύουσας του νομού με την πρωτεύουσα της επαρχίας Φαρσάλων. Αυτή τη στιγμή μετακινούμαστε μέσω ενός δρόμου της δεκαετίας του ’40. Κατανοείτε τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια των μετακινήσεων, το εμπόριο και την ανάπτυξη της περιοχής μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος