Λιάνα Κανέλλη από Λάρισα: Αν θέλετε να σωθεί ο τόπος ψηφίστε ΚΚΕ

"Εύχομαι Αντιγόνες να υπάρξουν πάρα πολλές, Κρέοντες να μην υπάρξουν" ανέφερε στην παρουσίαση του βιβλίου "Αντιγόνη στη Χάγη"

Εμφανώς συγκινημένη η Λιάνα Κανέλλη μίλησε για πρώτη φορά για τα γεγονότα που έζησε σε αποστολή στην εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία το 1999 , κατά την παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκε ο Αριστείδης Λαμπρούλης με τίτλο “Αντιγόνη στη Χάγη” και αφορά την κατάθεση της Λιάννας Κανέλλη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, το 2004, στη δίκη Μιλόσεβιτς.

Λιάνα Κανέλλη από Λάρισα: Αν θέλετε να σωθεί ο τόπος ψηφίστε ΚΚΕ

Για πρώτη φορά αποδίδεται και δημοσιεύεται στα ελληνικά το δικαστικό κείμενο, που φωτίζει την αλήθεια και για το τι συνέβη τις ημέρες της επιδρομής των Νατοϊκών στο Βελιγράδι την Άνοιξη του 1999, όπως επισημάνθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου.

Ως σύγχρονη Αντιγόνη, σύμβολο αντίστασης στην ανάλγητη εξουσία που καταπατά το δίκιο, η Λιάνα Κανέλλη κατέθεσε στη δίκη Μιλόσεβιτς.

“Όταν έλαβα την κλήση να καταθέσω, ήμουν βουλευτής του ΚΚΕ. Δεν θέλαμε να θεωρηθεί το κόμμα φίλος του Μιλόσεβιτς, όμως είχαμε χρέος, αφού το ΚΚΕ είναι φίλος του δίκαιου” ανέφερε η κα Κανέλλη στο κατάμεστο Χατζηγιάννειο.

Αυτό το βιβλίο είναι δικαίωση και το μεγαλύτερο απαντητικό χτύπημα στον Κασιδιάρη” είπε η Λιάνα Κανέλλη που καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο.


Λιάνα Κανέλλη από Λάρισα: Αν θέλετε να σωθεί ο τόπος ψηφίστε ΚΚΕ

“Η έκδοση αυτή είναι η αποκάλυψη και η διάσωση στη συλλογική μνήμη μίας ιστορίας για μία μοντέρνα Αντιγόνη ενώπιον ενός σύγχρονου Κρέοντα υπό τη μορφή της σύνθεσης ενός Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Η ιστορία έλαβε χώρα στη Χάγη δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά από την πρώτη Αντιγόνη του Σοφοκλέους, άγνωστο πόσα χρόνια πριν την επόμενη Αντιγόνη, που θα προκόψει ως ανάγκη των καιρών για αντίσταση, αγώνα, αμφισβήτηση, υπέρβαση απέναντι στους μελλοντικούς Κρέοντες μέχρι αυτοί να ηττηθούν οριστικά” αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Λιάνα Κανέλλη από Λάρισα: Αν θέλετε να σωθεί ο τόπος ψηφίστε ΚΚΕ
Λιάνα Κανέλλη από Λάρισα: Αν θέλετε να σωθεί ο τόπος ψηφίστε ΚΚΕ

Σε σχέση με τις ευρωεκλογές η Λιάννα Κάνελλη κάλεσε τους Θεσσαλούς να ψηφίσουν το ΚΚΕ αν θέλουν να σωθεί ο τόπος: “Μετά τον Daniel πολλά πράγματα μείναν χωρίς κανένα ενδιαφέρον σ αυτόν εδώ τον τόπο, σ αυτόν εδώ τον κάμπο, σ αυτήν εδώ τη Θεσσαλία εκτός από την ΑμερικανοΝΑΤΟική  βάση στο Στεφανοβίκειο. Αν θέλετε να την χαίρεστε ψηφίστε τα άλλα κόμματα. Αν θέλετε να σωθεί ο τόπος ψηφίστε ΚΚΕ».

Αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία , η Λιάννα Κανέλλη είπε ότι δυστυχώς εκτός από Αντιγόνη ήταν και Κασσάνδρα όταν έλεγε στους δικαστές στη Χάγη πριν 20 χρόνια, ότι ήλπιζε να μη ζήσει η Ευρώπη άλλο πόλεμο και ευχήθηκε με νόημα να υπάρξουν πάρα πολλές Αντιγόνες, αλλά Κρέοντες να μην υπάρξουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος