Λάρισα – Z. Μακρή: Πλήρης ετοιμότητα και για την υποδοχή των μαθητών από την Ουκρανία

Με βασικό γνώμονα τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού σχολείου, ενός σχολείου αγκαλιά για όλους τους μαθητές πρόσφυγες, το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο τώρα να υποδεχθεί και τα παιδιά του πολέμου από την Ουκρανία με ειδικές δομές διαμορφωμένες με τον καλύτερο δυνατό παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό  χαρακτήρα.

Αυτό υποστήριξε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανοίγοντας σήμερα τις εργασίες της ημερίδας που διοργάνωσε στη Λάρισα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας  με θέμα “Εκπαίδευση προφύγων: προκλήσεις και προοπτικές”. Ηδη στην περιοχή και συγκεκριμένα στα δημοτικά σχολεία Αχιλλείου και Νέας Ιωνίας έχουν φθάσει τρεις μαθητές από την Ουκρανία οι οποίοι έγιναν δεκτοί με θερμό τρόπο από  δασκάλους και συμμαθητές, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται αρκετά παιδιά ακόμη.

Λάρισα – Z. Μακρή: Πλήρης ετοιμότητα και για την υποδοχή των μαθητών από την Ουκρανία

Όπως επεσήμανε και ο γενικός γραμματέας  του υπουργείου Αλέξανδρος Κοπτσης  «για πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαιδευτικής πραγματικότητας  έχουν εγγραφεί στα  σχολεία περισσότερα από το 95% των παιδιών προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας  και από αυτά το 80% των παιδιών παρακολουθεί κανονικά μαθήματα. Ο στόχος μας είναι  κανένα παιδί να μη λείψει από το σχολείο. Ειμαστε μια φιλόξενη πατρίδα και κάθε μαθητής από όπου και αν προέρχεται είναι μαθητής μας, κατέληξε ο κ. Κόπτσης

Αξίζει να σημειώσουμε πως στη Θεσσαλία είναι εγγεγραμμένοι σε Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων 172 μαθητές και παρακολουθούν μαθήματα 125. Σε σχολικές μονάδες με τάξεις υποδοχής είναι εγγεγραμμένοι 407 μαθητες και φοιτούν 302.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος