Λάρισα: Τελευταία Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες στις 30 Ιανουαρίου

Η τελευταία Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες στη Λάρισα θα λειτουργήσει την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας από τις 10:00-14:00.

Η ψήφιση του νόμου περί αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, καταργεί τον γνωστό θεσμό που λειτουργού εδώ και 10 χρόνια εθελοντικές οργανώσεις όπως οι Ενεργοί Πολίτες.

Στην ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών για την τελευταία Αγορά επισημαίνεται πως δεν “καταθέτουν τα όπλα και να αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετηθούν οι παραπάνω σκοποί, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο άδικος νόμος” και “οι Ενεργοί Πολίτες μέσω του μηχανισμού των Αγορών Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες, κατάφερναν να εξασφαλίσουν σημαντικές ποσότητες τροφίμων από δωρεές των συναλλασσομένων, και να τις μοιράζουν δωρεάν σε άπορες οικογένειες, δίνοντας έμφαση σε εκείνες τις ειδικές περιπτώσεις, που για ασήμαντους γραφειοκρατικούς λόγους αποκλείονταν από το κεντρικό δημόσιο σύστημα πρόνοιας! Τέλος, χαμένοι από αυτή την απαγόρευση βγαίνουν και οι παραγωγοί, που είχαν την εναλλακτική λύση να διαθέτουν μέρος της παραγωγής τους χωρίς μεσάζοντες, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τους καταναλωτές χτίζοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης…
Όλα αυτά χάνονται στη χειρότερη ίσως, συγκυρία της παρατεταμένης οικονομικής (και όχι μόνο) κρίσης που βιώνουμε την τελευταία δωδεκαετία”.

Παράλληλα υπενθυμίζουν ότι “από την Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες μπορούν να αγοράσουν προϊόντα ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πολίτες. Όσο περισσότερες ποσότητες διατεθούν, τόσο περισσότερα προϊόντα θα ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που στηρίζει περισσότερες από 110 άπορες οικογένειες”.

Λάρισα: Τελευταία Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες στις 30 Ιανουαρίου

Όλα τα είδη έχουν δειγματιστεί στην ομάδα προϊόντων των “ΕνΠοΛ”, έχουν παραδοθεί αναλύσεις, όπου ήταν δυνατόν, και έχουν υπογραφεί δηλώσεις παραγωγών ότι τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι ποιοτικά και ίδια με αυτά που έχουν δειγματιστεί. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων ανήκει αποκλειστικά στους πωλητές τους.

Τρόπος παραγγελιών λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό :

  1. Μέσω της ιστοσελίδας των Εν.Πο.Λ. www.energw.gr
  2. Στα τηλέφωνα: 2413011972, κιν. 6909566709 κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας από Δευτέρα -Παρασκευή 10 – 12 το πρωί και Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 5-7 το απόγευμα.)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτών που αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους ηλεκτρονική παραγγελία, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ, θα μπορούν να προσέλθουν στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ., στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, κατά τις ώρες λειτουργίας του, φορώντας απαραιτήτως μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Την ημέρα της διάθεσης, στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης, θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που συστήνουν οι Αρχές, τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν ευλαβικά, γιατί προέχει η ασφάλεια όλων μας!

Αν είσαι εθελοντής ή θέλεις να γίνεις, δήλωσε συμμετοχή γι’ αυτή τη δράση στα τηλέφωνα: 6909566709 και 2413011972, στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. (Λάμπρου Κατσώνη 37) ή στο info@energw.gr .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος