Λάρισα: Συναυλία αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς στις 29 Οκτωβρίου

Με Γ. Νέγκα, Μ. Φάμελλο και πλήθος καλλιτεχνών

Την πρώτη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα από το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν τα μέλη του Συλλόγου στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την στήριξη των πλημμυροπαθών.

Την πρωτοβουλία, όπως επισημάνθηκε, μέχρι στιγμής στηρίζουν το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Στην συναυλία θα συμμετέχουν συγκροτήματα της Λάρισας αλλά και της Αθήνας όπως οι Babo Koro, ορχήστρα αποτελούμενη από συναδέλφους και ερμηνευτές της πόλης, επίσης ορχήστρα αποτελούμενη με μουσικούς από την Αθήνα με την μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη και ερμηνευτές μέχρι στιγμής την Γιώτα Νέγκα και τον Μανώλη Φάμελλο.

Όπως ανέφερε από την πλευρά του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ο Αχ. Σίμος “η βιβλική Καταστροφή που έφερε το φυσικό φαινόμενο «Daniel» στη Θεσσαλία αλλά και η συνέχεια της καταστροφής με την καταιγίδα «Elias» έχει πλέον καταγραφεί. Τώρα θα καταγραφεί η στάση και η δράση καθενός μέσα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται. Ήδη η τεράστια έκφραση αλληλεγγύης σε συνδυασμό με την διεκδίκηση που οργανώθηκε από δεκάδες σωματεία είναι ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε.

Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των επιτροπών αγώνα πλημμυροπαθών, των στεκιών αλληλεγγύης που στήθηκαν σε γειτονιές και χωριά, των σωματείων και των συλλόγων για 100% αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων.

· Να εξασφαλιστεί τώρα η ασφαλής διαμονή όλων των κατοίκων των πλημμυρισμένων περιοχών χωρίς επιβάρυνση σε νερό και ρεύμα, η τροφή, τα απαραίτητα είδη πλατιάς κατανάλωσης, η υγειονομική περίθαλψη μέχρι να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση. Άμεση πρόβλεψη για ολοκληρωμένη στήριξη μαθητών και φοιτητών που οι εκπαιδευτικές υποδομές έχουν καταστραφεί.

· Προκήρυξη τώρα των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη κυβέρνησης-δήμου-περιφέρειας για όλες τις περιοχές της Λάρισας που επλήγησαν (Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης τον Άγιο Θωμά, την Νέα Σμύρνη, τον Άγιο Γεώργιο στην Οδό Βόλου, τον Ιπποκράτη, την Φαλάνη) και συνολικότερα στα χωριά της γύρω περιοχής.

Είναι αιτήματα που επικαιροποιούνται κάθε εβδομάδα με βάση τα αποτελέσματα της καταστροφής που έρχονται στην επιφάνεια. Ταυτόχρονα για τους συνάδελφους μας καλλιτέχνες διαμορφώσαμε και ειδικά αιτήματα :

1. Να εκδοθεί ειδικό επίδομα για τους καλλιτέχνες της Θεσσαλίας τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2023. Είναι μεγάλη η οικονομική απώλεια που υπήρχε στο εισόδημα αρκετών συναδέλφων μετά την ακύρωση πολλών εκδηλώσεων τις μέρες της καταστροφής.

2. Ειδικές αποζημιώσεις για εξοπλισμό που καταγράφηκε (όργανα, ηχητικά, χώροι, studio, έργα τέχνης σε αποθήκες κλπ)

3. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στις ήδη υποστελεχωμένες δομές της πόλης (Φιλαρμονικές, Ωδεία κ.α)

4. Να καταργηθούν τα δίδακτρα σε όλες τις πλημμυροπαθείς οικογένειες που τα παιδιά τους φοιτούν ή θα γραφτούν σε δομές πολιτισμού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος