Λάρισα: Σύγχρονα γήπεδα και νέο προαύλιο απολαμβάνουν οι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Μ. Μοναστηρίου

Ανακαινίστηκαν από τη Humantiy Greece σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Γέμισε παιδικές φωνές και χαμόγελα η αυλή του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Μοναστηρίου του Δήμου Κιλελέρ όπου τελέστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου προαυλίου, που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2023. Ο χώρος αναμορφώθηκε και εκσυγχρονίστηκε  με πρωτοβουλία της εθελοντικής οργάνωσης Humanity Greece σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με τη χορηγία του Ομίλου Interamerican. Το κόστος της ανακαίνισης υπερέβη τις 75.000 ευρώ και περιελάμβανε την κατασκευή υπερσύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5, γηπέδου μπάσκετ καθώς και τη συνολική αναβάθμιση του προαύλιου του Δημοτικού Σχολείου.

Λάρισα: Σύγχρονα γήπεδα και νέο προαύλιο απολαμβάνουν οι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Μ. Μοναστηρίου

Εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα εγκαίνια παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Ανδριάνα Κομήτσα, η οποία ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές της Humanity Greece για τη συνεισφορά τους μιλώντας για «ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία «μεταμορφώνοντας» την αυλή του Σχολείου σε ένα καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο όπου τα παιδιά θα χαίρονται να παίζουν και να περνάνε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους». Η κ. Κομήτσα εξήρε την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη Humanity Greece, που έχει οδηγήσει σε παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού και σε άλλες σχολικές μονάδες όπως και στην αναβάθμιση εξοπλισμού σε αγροτικά ιατρεία της Θεσσαλίας ενώ έπεται και συνέχεια, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Λάρισα: Σύγχρονα γήπεδα και νέο προαύλιο απολαμβάνουν οι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Μ. Μοναστηρίου

Θερμές ευχαριστίες επιφύλαξε η Αντιπεριφερειάρχης και στον χορηγό της ανακαίνισης του Δημοτικού Σχολείου Μ. Μοναστηρίου σημειώνοντας ότι «η ευαισθητοποίηση και η προσφορά του Ομίλου Interamerican αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που μακάρι να βρει πολλούς μιμητές και στο μέλλον, αφού οι ανάγκες αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες είναι τεράστιες». Η κ. Κομήτσα επανέλαβε, εξάλλου, τη δέσμευση που έχει αναλάβει και υλοποιεί η Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας, για να καταστεί η Θεσσαλία πιο ανθεκτική έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας Δ. Κιλελέρ, προηγήθηκαν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Rebuilding Hope» του φωτογράφου Νίκου Ζήκου, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Humanity Greece και τον Δήμο Κιλελέρ.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κ. Κομήτσα έδωσε τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους της Humanity Greece και του Ομίλου Interamerican.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος