Λάρισα: Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στη Γαστρεντερολογική Κλινική του ΓΝΛ

Μια μεγάλη μέρα για την κρατική υγεία και για την εξυπηρέτηση ασθενών απ όλη την Θεσσαλία και την περιοχή ευθύνης της 5η ΥΠΕ χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τη λειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η Κλινική λειτουργεί χάρη στον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που προμηθεύτηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και αποτελεί τη μόνη -μαζί με τη Θεσσαλονίκη- Γαστρεντερολογική Κλινική στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, που προσφέρει υψηλού επιπέδου κρατικές υπηρεσίες υγείας και στελεχώνεται με εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό προσωπικό. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ξεναγήθηκε στους χώρους της Γαστρεντερολογικής Κλινικής από τον Διευθυντή της Γιώργο Παρούτογλου, παρουσία του Διοικητή του ΓΝΛ Γρηγόρη Βλαχάκη, του υποδιοικητή Χάρη Τσιλιάκου και του διευθυντή ΜΕΘ και διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝΛ Απόστολο Κομνό.
Λάρισα: Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στη Γαστρεντερολογική Κλινική του ΓΝΛ
O διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΓΝΛ Γιώργος Παρούτογλου αημείωσε μεταξύ άλλων: “Παρουσιάσαμε τις νέες εγκαταστάσεις της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, που με τις προσπάθειες του και την αποφασιστική του συνδρομή μας βοήθησε να κάνουμε ένα όνειρο ετών πραγματικότητα. Είμαι πολύ συγκινημένος και ευγνώμων, γιατί μετά από πολλές αντιξοότητες η Κλινική λειτουργεί και σήμερα δεχόμαστε καθημερινά πλήθος τηλεφωνημάτων από τα όμορα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ για να εξυπηρετήσουμε ασθενείς”.
Από την πλευρά του ο Κ. Αγοραστός, ανέφερε ότι “είναι μια μεγάλη μέρα για την κρατική υγεία και για τους ασθενείς σε όλη τη Θεσσαλία και την 5η ΥΠΕ. Μια κλινική με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό λειτουργεί, χάρη στην αποφασιστικότητα, το πάθος, την αγάπη, το μεράκι και τη βοήθεια των γιατρών. Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας διαθέτει τη μία από τις δύο Γαστρεντερολογικές Κλινικές που υπάρχουν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Αυξάνουμε τη δυνατότητα παροχής κρατικής βοήθειας και νοσηλείας σε ανθρώπους που πάσχουν και οι οποίοι μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνταν για να εξυπηρετηθούν. Βοηθάμε τους γιατρούς που είναι πρόθυμοι να συνδράμουν στην άνοδο και στην προστιθέμενη αξία της κρατικής υγείας, που σήμερα τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Το ΓΝΛ συνέβαλε τα μέγιστα με τις υπηρεσίες που πρόσφερε καθ όλη τη διάρκεια της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος