Λάρισα: Στο Μεζούρλο το σπριντ του 2ου ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας


«Η Λάρισα είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση, μια πόλη μεγάλων αθλητών και ιστορικών σωματείων, σε όλα σχεδόν τα σπορ. Δικαιωματικά, λοιπόν, βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της Πολιτείας, των Ομοσπονδιών, των αθλητικών φορέων και οργανισμών, για μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις. Η πόλη μας βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας- ΔΕΗ 2024», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στο Δημαρχείο της Λάρισας.


Υπενθυμίζεται ότι η Λάρισα συμμετέχει στη διαδρομή του 2ου Ποδηλατικού ΕΤΑΠ, που λαμβάνει χώρα μεθαύριο, Πέμπτη 16 Μαΐου – η διοργάνωση έχει ξεκινήσει ήδη από σήμερα, Τρίτη και από τη Θεσσαλονίκη. Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Cycling Greece που αποτελεί το σχήμα που τελεί υπό την εποπτεία του αν. υπουργού Αθλητισμού και έχει αναλάβει τη διοργάνωση του αγώνα.

Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Άθλησης, Ηρακλής Γερογιώκας, Τουρισμού και Εξωστρέφειας, Φώτης Τζατζάκης και Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της διεθνούς διοργάνωσης για την πόλη της Λάρισας και κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει και στις παράλληλες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή για το μεσημέρι της
Πέμπτης.
«Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, με 120 ποδηλάτες και 18 επαγγελματικές ομάδες -μεταξύ αυτών τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου. Έχουμε σχεδιάσει ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα Παράλληλων Δράσεων, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή και των συμπολιτών μας, μικρών και μεγάλων, στην αθλητική κουλτούρα, αλλά και την κουλτούρα της καθημερινής άσκησης. Άλλωστε, η Λάρισα είναι μια πόλη που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση του ποδηλάτου, ως μέσο μετακίνησης, στο πλαίσιο των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας. Χρέος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη σχέση της πόλης με τον αθλητισμό, να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες που έχουν ανάγκη οι αθλητές -και σε
αυτή την κατεύθυνση κινείται η Δημοτική Αρχή», σημείωσε ο κ. Μαμάκος.

Σε Γιάννουλη και Μεζούρλο

Σύμφωνα με τη διαδρομή, το πελοτόν, ερχόμενο από Τύρναβο, διέρχεται από τη Γιάννουλη έως τον κυκλικό κόμβο Σανδράκη και Λαμπράκη. Στον κυκλικό κόμβο οι αθλητές θα κινηθούν επί της οδού Σανδράκη έως τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ και από εκεί στον κόμβο της οδού Ιωαννίνων όπου και θα περάσουν στον Περιφερειακό, με αποκορύφωμα της διαδρομής το σπριντ που θα διεξαχθεί στο ύψος του Μεζούρλου, κοντά στη διασταύρωση του Περιφερειακού με την οδό Υγείας, οπότε και οι αθλητές θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για απόκτηση βαθμών στις κατηγορίες κατάταξης. Το πέρασμα των αθλητών από το σημείο αναμένεται μεταξύ 16:15-16:25.

Ο αγώνας μεταδίδεται ζωντανά από την κρατική τηλεόραση σε όλη τη διαδρομή
από τον Τύρναβο και έπειτα, ενώ σημαντικές στιγμές του αγώνα, όπως το ενδιάμεσο σπριντ που θα γίνει στην περιφερειακή Τρικάλων στο ύψος του Μεζούρλου, θα προβληθούν τηλεοπτικά και στο εξωτερικό.

Λάρισα: Στο Μεζούρλο το σπριντ του 2ου ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας


Παράλληλες δράσεις
Οι δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Λαρισαίων, με αφορμή τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024, θα γίνουν από τις 2 το μεσημέρι ως τις 4.30 το απόγευμα:

 Παίζω παραδοσιακά παιχνίδια με τους γυμναστές του τμήματος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων
 “Κάνω sprint με το Πελοτόν” Αγώνας δρόμου για παιδιά με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων
 Γνωριμία με το Τένις από τους συλλόγους Αντισφαίρισης της Λάρισας
 Γνωριμία με το βόλεϊ από τους συλλόγους πετοσφαίρισης της Λάρισας
 “Παίζω μπάλα”με τα κορίτσια της ΑΕΛ
 “Τρίποντο με μπασκετικό σπριντ “ από τις Ακαδημίες του Δήμου μας
 “Welcome Cyclists” Πανό σε διάφορες γλώσσες με συμμετοχή σχολείων και την επίβλεψη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας
 “Cheer the winner”- Ενθαρρύνοντας το Πελοτόν
 “Splash the heat” – Παίζουμε και δροσιζόμαστε με «νεροζαβολιές»
 Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτων, από τα ποδηλατικά καταστήματα
Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Άθλησης, κ.Ηρακλής Γερογιώκας, θα υπάρχει η δυνατότητα γνωριμίας και ξενάγησης στο Διαχρονικό Μουσείο, ενώ θα λειτουργεί και Info point. Σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, υλοποιείται η δράση «Πάμε να δούμε ποδηλασία», που αφορά στη δωρεάν μεταφορά του κοινού, από την Κεντρική πλατεία στο Μεζούρλο (δύο δρομολόγια, στις 2 μ.μ. και στις 2.30 μ.μ., από την Κεντρική πλατεία).

Λάρισα: Στο Μεζούρλο το σπριντ του 2ου ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας


Διακοπή μαθημάτων
Στο μεταξύ, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής θα γίνει διακοπή των μαθημάτων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Λάρισας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιάννουλης, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, για τη διέλευση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος 2024.

Λάρισα: Στο Μεζούρλο το σπριντ του 2ου ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-εναλλακτικές διαδρομές
Παρών ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν την Πέμπτη, ενώ τόνισε πως αυτή τη φορά έχουν σχεδιαστεί και προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές για τους μετακινούμενους με ΙΧ οχήματα. «Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια, καθώς η διοργάνωση διεξάγεται σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η σημασία που έχει δοθεί καταδεικνύεται και από τον αριθμό των αστυνομικών, 222, που θα βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να καλυφθεί όλη η διαδρομή που διέρχεται στον νομό Λάρισας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος