Λάρισα: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι που ζητούν συνάντηση με το ΥΠΑΑΤ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι σήμερα προχώρησαν σε μία πρώτη συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της Ελληνικής κτηνοτροφίας.Αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων συγκεντρώθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας, από την οποία ζήτησαν να είναι στο πλευρό τους, ώστε να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Λάρισα: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι που ζητούν συνάντηση με το ΥΠΑΑΤ
Στο υπόμνημα που παρέδωσαν στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Γιώργο Λαδόπουλο, αναφέρεται η κατάσταση που βιώνουν όλοι κτηνοτρόφοι η οποία όπως υποστηρίζουν έρχεται σε αντίθεση με αυτό που καλλιεργεί και η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.
Οι κτηνοτρόφοι ζητούν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να αποδεχθεί το αίτημα τους για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουν για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο τους. Μέσω της σημερινής κινητοποίησης οι κτηνοτρόφοι γνωστοποίησαν τα προβλήματα τους και ζητούν:

  • Ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής τους.
  • Απόσυρση των άρθρων της ΚΥΑ 873/55993/26.5.2015 όπως αυτή τροποποιήθηκε από την 1217/264725/27.09.2021, στα σημεία που αφορούν τους κτηνοτρόφους και επαναξιολόγησή τους. Διατήρηση μόνο των άρθρων που αφορούν τους επιτήδειους κερδοσκόπους των ενισχύσεων.
  • Κατανομή Εθνικού αποθέματος.
  • Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου για ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα.
  • Μόνιμη μειωμένη τιμολόγηση του ρεύματος των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.
  • Εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς και επιτροπές του ΥΠΑΑΤ και στη διαδικασία διαβούλευσης για την ΚΑΠ 2021-2027.

Όπως αναφέρουν οι κτηνοτρόφοι: “Τα προβλήματα της κτηνοτροφίας είναι πολλά και σύνθετα. Η λύση όμως σε όλα έχει μία κοινή συνισταμένη και αυτή ονομάζεται “πολιτική βούληση”. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αφουγκραστεί τους κτηνοτρόφους κι επί τέλους να πάρει τις σωστές αποφάσεις, για το καλό της Ελληνικής κτηνοτροφίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος