Λάρισα: Πλήθος κόσμου συμμετέχει στο παραδοσιακό γαϊτανάκι – Θα ανάψουν και φωτιές

Σε παραδοσιακού ρυθμούς συνεχίζονται σήμερα στη Λάρισα με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων οι αποκριάτικες εκδηλώσεις μετά τη χθεσινή πορεία καρναβαλιστών στους δρόμους. Σειρά παίρνει σήμερα το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Οι εκδηλώσεις όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας οι εκδηλώσεις  ξεκίνησαν από χθες με τα μπουλούκια και τις νύφες ένα έθιμο που πραγματοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Από το μεσημέρι διοργανώνεται το παραδοσιακό γαϊτανάκι με χορούς και τραγούδια της αποκριάς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων οι οποίες συνεχίζονται με τις φωτιές που θα ανάψουν στο κέντρο της πόλης αλλά και σε άλλα 11 σημεία της πόλης και στις συνοικίες.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα στο πάρκο του Χατζηχαλάρ με το πάρκο των χρωμάτων. Πρόκειται για παλιά έθιμα όπως οι φωτιές που για πολλά χρόνια δεν γινόταν στη Λάρισα που τώρα αναβιώνουν για να δοθεί η δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να τα γνωρίσουν αλλά και να πάρουν μέρος. Αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή και φαίνεται ότι ο κόσμος τιμάει αυτές τις εκδηλώσεις. Βοηθάει και ο καιρός που είναι σύμμαχος.

Όλες οι εκδηλώσεις στη Λάρισα έχουν σχέση και με τις εκδηλώσεις που γίνονται στον Τύρναβο. Ο Τύρναβος όλες αυτές τις ημέρες είναι στο επίκεντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων με χαμογελαστά πρόσωπα και πολύ κέφι.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος