Λάρισα: Περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από καβαλάρηδες στους Γόννους

Με κάθε επισημότητα γιορτάζεται σήμερα και στους Γόννους, η Γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Μετά τη θεία λειτουργία, ιδιαίτερο χρώμα έδωσε στη γιορτή η αναβίωση του εθίμου με τους καβαλάρηδες.

Συγκεκριμένα και φέτος, νέοι του χωριού- μέλη του συλλόγου “Αραβανίτικων αλόγων” περιέφεραν καβάλα στα άλογα την εικόνα του αγίου, στους κεντρικούς δρόμους με δεκάδες πιστούς να τους ακολουθούν.

Λάρισα: Περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από καβαλάρηδες στους Γόννους

Ακολούθησε αρτοκλασία και επιστροφή της εικόνας στον ιερό ναό. Στη συνέχεια οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία όπου και στήθηκε παραδοσιακό γλέντι.

Λάρισα: Περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από καβαλάρηδες στους Γόννους

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ παρέστησαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης και ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Τσέτσιλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος