Λάρισα: Παρουσίαση του συλλογικού σήματος Τyrnavos Wines & Spirits στον Κ. Αγοραστό

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  νεοϊδρυθείσας Ένωσης Οινοποιών και Αποσταγματοποιών Τυρνάβου με τον διακριτικό τίτλο Tyrnavos Wines & Spirits επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και αφού τον ενημέρωσε για την ίδρυση και τους σκοπούς της Ένωσης, του επέδωσε το Συλλογικό Σήμα, που η Ένωση καταχώρισε  στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το  σήμα, θα μπορούν να φέρουν στις ετικέτες και τις συσκευασίες, κρασιά Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) «Τύρναβος» καθώς και το τσίπουρο Τυρνάβου που παράγουν τα μέλη της Ένωσης.

Η ίδρυση της Ένωσης και η απόκτηση συλλογικού σήματος έχουν πρωτοποριακό χαρακτήρα για τα ελληνικά δεδομένα και στην κατεύθυνση αυτή η Ένωση με  στοχευμένες ενέργειες,  προχωρά στην συνεχή  αναβάθμιση του κλάδου  της αμπελουργίας, της οινοποιίας και της αποσταγματοποιίας της περιοχής. 

Η Ένωση Οινοποιών και Αποσταγματοποιών Τυρνάβου με τον διακριτικό τίτλο Tyrnavos Wines & Spirits ιδρύθηκε στον Τύρναβο με την μορφή της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας το 2022. Συμμετέχουν δεκατρείς οινοποιοί και αποσταγματοποιοί της περιοχής, οι οποίοι καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της παραγωγής οίνων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης «Τύρναβος» καθώς και του Τσίπουρου Τυρνάβου.

Σκοπός της Ένωσης είναι η ανάδειξη και προστασία των οίνων και αποσταγμάτων της περιοχής,  η προώθηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς γύρω από το αμπέλι, τον οίνο και τα αποστάγματα και η τουριστική αξιοποίησή τους. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Ένωση είναι οι εξής: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΒΑΣΔΑΒΑΝΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ, ΒΡΥΣΣΑΣ ΑΕ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΓΑΣ ΟΕ, ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Κ. ΤΣΙΛΙΛΗΣ  ΑΕ, ΚΑΡΔΑΣΗ ΟΕ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ, ΜΙΓΑ Β. ΣΟΦΙΑ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΠΡΑΣ κ ΣΙΑ ΟΕ, ΠΑΠΡΑΣ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.

Πρόεδρος της Ένωσης είναι η Αναστασία Παναγιώτου, αντιπρόεδρος ο Χρήστος Ζαφειράκης, γραμματέας ο Γιάννης Παπράς, ταμίας ο Θεόδωρος Σταυράκης και μέλος ο . Κωνσταντίνος Καρδάσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος