Λάρισα: Πανσέληνος με ξεναγήσεις στις “Μαργαρίτες”

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου οργανώνοντας προγραμματισμένες ξεναγήσεις στην έκθεση «ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ/DAISIES» την Τρίτη 24/8/2021 και διευρύνοντας το ωράριο λειτουργίας την ίδια μέρα έως τις 23:00.

Αναλυτικότερα την Τρίτη 24/08 θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις στην έκθεση «ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ/DAISIES» από την επιμελήτρια κ. Αντιγόνη Καψάλη, στις 19:30 και στις 20:30.

Για τις ξεναγήσεις, λόγω περιορισμένων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2410 616266 καθημερινά (08.00 – 20.00), ενώ για την είσοδο στο Μουσείο θα πρέπει να φέρουν τα πιστοποιητικά που προβλέπονται από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση εντάσσεται στις δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης «Δρόμοι του Ιμπρεσιονισμού». Η σύγχρονη εικαστική έκθεση δανείζεται τον τίτλο «Μαργαρίτες», από την ομώνυμη ανθογραφία της Θάλειας Φλωρά – Καραβία,-έργο της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα- και επαναπροσεγγίζει το έργο της, δημιουργώντας έναν οπτικό γραμματισμό, προσδίδοντας του, έτσι, μια σύγχρονη καλλιτεχνική υπόσταση.

Συμμετέχουν οι: Μαριάννα Γκουντουβά, Ζωή Ζηπέλα, Ρούλα Καραφέρη, Λιάνα Κρανιώτου, Δήμητρα Οικονόμου, Μαρία Παναγιώτου, Αθανασία Παπατζέλου, Ελένη Σαρλή, Ιφιγένεια Σδούκου, Ζωή Σεϊτάνη, Βασιλική Σουλτούκη, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Βιβή Τσιόγκα. Επιμέλεια έκθεσης: Αντιγόνη Καψάλη, Ιστορικός τέχνης/ Εικαστικός

Τέλος, το απόγευμα της Τρίτης 24/8 θα λειτουργεί το πωλητήριο αλλά και το καφέ όπου δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν την καλοκαιρινή βραδιά στο φιλόξενο αύλειο χώρο του μουσείου.

Η εισοδος είναο ελεύθερη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος