Λάρισα: Νοσηλεύονται 4 παιδιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (video)

Παρά την σημαντική μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Π.Ε. Λάρισας τις τελευταίες ημέρες, η πίεση που εξακολουθούν να δέχονται τα νοσοκομεία είναι μεγάλη.

Ο αριθμός των μολύνσεων, που διαπιστώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ ανέρχεται σε 280, μειωμένες στο ήμισυ σε σχέση με αυτές τις προηγούμενης εβδομάδας.

22 νέες εισαγωγές έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κατά την χθεσινή εφημερία του που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί ενώ κενή παραμένει μία κλίνη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθηγητής Παθολογίας κ. Γιώργος Νταλέκος, ο οποίος εξέφρασε το φόβο για νέα έξαρση του ιού μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, οπότε θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των πολιτών, λόγω των κοινωνικών εκδηλώσεων, συστήνοντας τον εμβολιασμό για όσους έχουν καθυστερήσει και την 3η δόση σε εκείνους που έχει παρέλθει το εξάμηνο από την 2η δόση. Σημείωσε μάλιστα, πως από τα μέσα Αυγούστου μέχρι και σήμερα κανένας πολίτης, που έχει λάβει την 3η δόση δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέφερε ο κ. Νταλέκος σήμερα, στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική νοσηλεύονται 4 παιδιά, η κατάσταση των οποίων είναι από μέτρια προς σοβαρή και μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν χρειάζεται η διασωλήνωσή τους.

Αναφορικά με τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και απολαμβάνουν ελευθερία κινήσεων υπενθύμισε πως δεν είναι “άτρωτοι” και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους καθώς το 22% με 25% όσων νοσηλεύονται σε κλίνες ήπιας νοσηλείας, είναι εμβολιασμένοι και δίχως υποκείμενα νοσήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος