Λάρισα: Μεγάλη διασπορά κορονοϊού σε ιδιωτική κλινική καταγγέλλει η Αριστερή Παρέμβαση Θεσσαλίας

Σε καταγγελία για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού σε ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας επανέρχεται η Αριστερή Παρέμβαση Θεσσαλίας-Ανταρσία για την Ανατροπή.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει: “Πλήθος δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, αποκαλύπτουν το τελευταίο 24ώρο, αυτό που σαν Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή είχαμε καταγγείλει από τον Δεκέμβρη, πως υπάρχει, δηλαδή, μεγάλος αριθμός κρουσμάτων covid-19 σε ιδιωτικές κλινικές της περιοχής μας”.

“Υπάρχουν καταγγελίες από υγειονομικούς για φαινόμενο μεγάλης διασποράς σε ιδιωτική  κλινική, στην οποία γίνεται αξιοποίηση του ίδιου προσωπικού σε covid και no covid πτέρυγες. Συγκεκριμένα, κατά το τελευταίο κύμα της πανδημίας, η κλινική παραχώρησε μια πτέρυγά της με 50 κλίνες –όχι ΜΕΘ– για την εξυπηρέτηση ελαφρών περιστατικών, δηλαδή, να μεταφέρονται εκεί περιστατικά τα οποία πρώτα αξιολογούνται από τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής.

Αποτέλεσμα αυτής της «προσφοράς»; Λόγω της κινητικότητας του ίδιου προσωπικού μεταξύ covid και no-covid πτέρυγας, λόγω μη συμμόρφωσης σε κανένα πρωτόκολλο οργάνωσης και λόγω εναπόθεσης σε ακατάλληλους χώρους μολυσματικών υλικών, έχουμε τη μεγάλη διασπορά του ιού και την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων στην κλινική” αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και η παράταξη ζητά “την άμεση απαλλοτρίωση τους χωρίς αποζημίωση και την ένταξή τους σε ένα επανασχεδιασμένο δημόσιο σύστημα υγείας”.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο πρόεδρος του Ομίλου Αχιλλέας Νταβέλης ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι πρόκειται για στοχευμένη προσπάθειας κατασυκοφάντησης και επιχειρηματικής εξόντωσης και ότι δρομολογείται ένδικη αντίδραση από το νομικό γραφείο του Ομίλου. Αύριο θα υπάρξει και δελτίο τύπου ως απάντηση, εκτός από την προσφυγή στη δικαιοσύνη, σε όσα καταγγέλλονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος