Λάρισα: Μάσκες και αποστάσεις στους ιερούς ναούς χωρίς όμως ελέγχους πιστοποιητικών

Φορώντας μάσκα προσήλθαν και παρακολούθησαν οι πιστοί τη σημερινή Κυριακάτικη θεία λειτουργία.

Στην είσοδο των ναών  οι επίτροποι ενημέρωναν τους πιστούς για τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού, χωρίς όμως να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή rapid test.

Iερείς και υπάλληλοι των εκκλησιών ξεκαθάριζαν πως “σέβονται τις αποφάσεις της πολιτείας για τη διενέργεια ελέγχων”, λένε ωστόσο ότι δεν αποτελούν δική τους αρμοδιότητα. Και προσθέτουν ότι η εκκλησία συμβουλεύει τους πιστούς για την τήρηση των μέτρων, όμως οι έλεγχοι πρέπει να διενεργούνται από τα όργανα της πολιτείας.

Οι απόψεις των πιστών που συναντήσαμε σήμερα στους ναούς διίστανται. Πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν με τη θέσπιση αυστηρότερων μέτρων προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και σε όσους υποβάλλονται σε τεστ. Αρκετοί όμως τονίζουν με έμφαση πως κανείς δε μπορεί να τους απαγορεύσει “την είσοδο στον Οίκο του Θεού”, ακόμη και χωρίς εμβόλιο και τεστ, από τη στιγμή που, όπως λένε, φροντίζουν να φορούν μάσκα και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί η πρωτοβουλία που έλαβε ο εφημέριος του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα, π. Νικηφόρος, ο οποίος δεν αρκέστηκε σε νουθεσίες αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ήρθε σε συνεννόηση με μικροβιολογικό εργαστήριο που λειτουργεί στη συνοικία και δίνει τη δυνατότητα στους ενορίτες του να υποβάλλονται σε δωρεάν rapid test.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος