Λάρισα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη για τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Πέμπτη 16 Μαϊου 2024, στο νομό Λάρισας για την ομαλή διεξαγωγή του 2ου ΕΤΑΠ (ΚΑτερινη – Καρδίτσα) του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο νομό Λάρισας, για την συγκεκριμένη ημέρα έχουν ως εξής:

Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Διαδρομή στην περιοχή αρμοδιότητας του Α.Τ. Ελασσόνας: Εθνική Οδός Κατερίνης – Ελασσόνας (όρια Π.Ε. Κατερίνης με Π.Ε. Λάρισας, στο 63ο χλμ.) στη συνέχεια στο ύψος της Τ.Κ. Μικρού Ελευθεροχωρίου, θα εισέλθουν στην Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας, ακολούθως εντός πόλεως Ελασσόνας μέσω των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου, Μητροπολίτου Ιακώβου, 6ης Οκτωβρίου, Δημητρίου, Περιφερειακή Οδός Ελασσόνας θα εισέλθουν εκ νέου στη Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας, έως το ύψος της Μελούνας (χ.θ. 30+500).

Διαδρομή στην περιοχή αρμοδιότητας του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: Ε.Ο. Κοζάνης–Λάρισας (ύψος Μελούνας χ.θ.30+500) έως τον κυκλικό Κόμβο Κοζάνης στην πόλη της Λάρισας, ακολούθως δεξιά στην οδό Σανδράκη, ομοίως δεξιά στο ύψος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., για τη Νέα Περιφερειακή Οδό και μέσω του κυκλικού κόμβου στο ύψος του LIDL, θα εισέλθουν στην Περιφερειακή Οδό Τρικάλων, όπου στο ύψος του γηπέδου AEL FC ARENA, θα εισέλθουν στην οδό Υγείας και ακολούθως στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας-Καρδίτσας, έως τα όρια της Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Καρδίτσας (στο ύψος της Τ.Κ. Μαυροβουνίου).

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Θα ισχύσουν οι κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, την Πέμπτη, 16-05-2024, ως εξής:

             Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης εντός της Ελασσόνας από ώρα 08:00΄, στις κατωτέρω οδούς:

– Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου.

– Οδός Μητροπολίτου Ιακώβου.

– Οδός 6ης Οκτωβρίου &

– Οδός Δημητρίου.

Λάρισα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη για  τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

             Από ώρα 12:00΄ και μέχρι πέρατος διέλευσης των αθλητών:

Από το 41ο χλμ. της Ε.Ο Κατερίνης – Ελασσόνας (όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Πιερίας)  έως το 63ο  χλμ. (συμβολή με  Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης– διασταύρωση Μικρού Ελευθεροχωρίου).

             Από  ώρα 13:00΄ και μέχρι πέρατος διέλευσης των αθλητών:

Από το  63ο  χλμ. (συμβολή με  Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης – διασταύρωση Μικρού  Ελευθεροχωρίου) έως το 39ο χλμ. της Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης (Δ/ση Τσαριτσάνης).

             Από ώρα 13:00΄ εντός της πόλεως Ελασσόνας και επί των οδών,  Μεγ. Αλεξάνδρου – Μητροπολίτου  Ιακώβου – 6ης Οκτωβρίου (από την συμβολή της με την οδό Μητροπολίτου Ιακώβου έως την συμβολή της με την Π.Ε.Ο Λάρισας – Ελασσόνας) – Δημητρίου – Περιφερειακή Οδό  Ελασσόνας έως την συμβολή της με Ε.Ο Λάρισας – Κοζάνης. 

             Από  ώρα 13:30΄ και μέχρι πέρατος διέλευσης των αθλητών:

Από το  39ο  χιλ.  της Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης (Δ/ση Τσαριτσάνης) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Τυρνάβου.

             Από ώρα 14:00΄ μέχρι πέρας διέλευσης των αθλητών :

•             Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, στο τμήμα αυτής από τον ανισόπεδο κόμβο Τυρνάβου έως την διασταύρωσή της με την οδό Παπάγου (Δημοτική Κοινότητα Γιάννουλης) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας της.  

•             Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα, στο τμήμα αυτού από την διασταύρωσή της με την οδό Παπάγου (Δ.Κ. Γιάννουλης) έως την οδό Γρ. Λαμπράκη (Δήμος Λαρισαίων).  

•             Στην οδό Παπάγου (Δ.Κ. Γιάννουλης), το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Ραιδεστού έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης.

•             Στην Επαρχιακή Οδό Γιάννουλης – Φαλάνης (Δ.Κ. Γιάννουλης), το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Βυζαντίου έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης.

•             Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Κοζάνης (Κολυμβητήριο) και στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και της Κ. Σανδράκη.

•             Στην οδό Κ. Σανδράκη, το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό της ΔΕΥΑΛ σε όλο το μήκος του και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

•             Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο ΔΕΥΑΛ και στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Κ. Σανδράκη και της Νέας Περιφερειακής Τρικάλων.

•             Στην οδό Λαγού το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη από την οδό Κρανώνος έως τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

•             Στην οδό Νέα Περιφερειακή Τρικάλων, το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Ιωαννίνων, σε όλο το μήκος του.

•             Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Ιωαννίνων και στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Νέας Περιφερειακής Τρικάλων και της Περιφερειακής Τρικάλων.

•             Στην Περιφερειακή Τρικάλων, στο τμήμα αυτής από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Ιωαννίνων έως τη συμβολή της με την οδό Δέσπως Διαμαντίδου, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.  

•             Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο AEL FC ARENA και στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Περιφερειακής Τρικάλων και της οδού Καντώνια.

•             Στην οδό Καντώνια, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς οδό Υγείας, σε όλο το μήκος του.

•             Στην οδό Υγείας, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Καρδίτσης και το τμήμα αυτού από την ανώνυμη οδό παραπλεύρως του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας έως την οδό Καρδίτσης.  

             Από ώρα 14:30΄ μέχρι πέρας διέλευσης των αθλητών :

Στην Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας, στο τμήμα αυτής από την οδό Γ. Παπανδρέου έως την χ/θ 23 (δ-ση Βούναινα) το ρεύμα κυκλοφορίας προς Καρδίτσα και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο, πλην του τμήματος από την δ-ση Μεσσοράχης έως την διασταύρωση Ελευθερές στο οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Τα χρονικά διαστήματα των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

•             Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Ελασσόνα προς Κοζάνη:

Όλα τα οχήματα, κινούμενα από την Ελασσόνα με  προορισμό την Κοζάνη, θα εκτρέπονται  στην Ε.Ο. Ελασσόνας-Δεσκάτης και μέσω της Επαρχιακής Οδού Δεσκάτης-Καρπερού, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Π.Ε. Γρεβενών.

•             Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Κοζάνη προς Ελασσόνα:

Όλα τα οχήματα με προορισμό την Ελασσόνα θα κινούνται στην  Εγνατία Οδό και μέσω της Επαρχιακής Οδού Δεσκάτης-Καρπερού και της Ε.Ο Ελασσόνας-Δεσκάτης, θα εισέρχονται στην Ελασσόνα.

•             Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Ελασσόνα προς Κατερίνη :

Όλα τα οχήματα, με προορισμό την Κατερίνη, θα κινούνται στην Π.Ε.Ο Λάρισας-Ελασσόνας και μέσω της Δημοτικής Οδού Τυρνάβου–Αμπελώνα–Γυρτώνης και του ανισόπεδου κόμβου Γυρτώνης, θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε και θα κατευθύνονται προς Κατερίνη.

•             Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Κατερίνη προς Ελασσόνα:

Όλα τα οχήματα, με προορισμό την Ελασσόνα θα κινούνται στην Π.Α.Θ.Ε. και μέσω του ανισόπεδου κόμβου Γυρτώνης και της Δημοτικής Οδού Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης, θα εισέρχονται στη Π.Ε.Ο. Λάρισας- Ελασσόνας  και θα κατευθύνονται προς την Ελασσόνα.

•             Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Λάρισα προς Ελασσόνα:

Όλα τα οχήματα, με προορισμό την Ελασσόνα θα κινούνται μέσω της οδού Ιωαννίνων με κάθετη διέλευση του κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων και μέσω Τ.Κ. Δαμασίου θα εισέρχονται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας –Ελασσόνας και θα κατευθύνονται προς την Ελασσόνα.

•             Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Ελασσόνα προς Λάρισα:

Όλα τα οχήματα, με προορισμό την πόλη της Λάρισας θα εκτρέπονται στην Π.Ε.Ο. Ελασσόνας-Λάρισας και μέσω της Τ.Κ. Δαμασίου, θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων και θα κατευθύνονται στην πόλη της Λάρισας.

•             Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Ελασσόνα προς Τύρναβο και αντίστροφα:

Όλα τα οχήματα, με προορισμό τον Τύρναβο, θα κινούνται μέσω της Π.Ε.Ο. Ελασσόνας-Λάρισας και θα κατευθύνονται στον Τύρναβο.

•             Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Λάρισα προς Τύρναβο:

–              Είτε από κυκλικό Κοζάνης (Κολυμβητήριο) μέσω της Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης θα φτάνουν έως την συμβολή της με την οδό Α. Παπάγου (Γιάννουλη) και από εκεί θα εκτρέπονται δεξιά στην Α. Παπάγου προς Αμπελώνα, από Αμπελώνα μέσω της επαρχιακής οδού Τυρνάβου – Αμπελώνα θα κατευθύνονται προς Τύρναβο, μόνο για τα οχήματα έως 3,5t.

–  Είτε μέσω της οδού Ιωαννίνων με κάθετη διέλευση του κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων και μέσω Τ.Κ. Δαμασίου θα εισέρχονται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας –Ελασσόνας και θα κατευθύνονται προς Τύρναβο.\

Λάρισα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη για  τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

•             Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Τύρναβο προς Λάρισα:

– Μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας-Ελασσόνας και της Τ.Κ. Δαμασίου, θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων και μέσω της οδού Ιωαννίνων με κάθετη διέλευση θα κατευθύνονται προς την πόλη της Λάρισας.

•             Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Λάρισα προς Κοζάνη:

–              Είτε ακολουθώντας τα παραπάνω δρομολόγια προς Ελασσόνα και εν συνεχεία μέσω της Ε.Ο. Ελασσόνας-Δεσκάτης και μέσω της  Επαρχιακής Οδού Δεσκάτης-Καρπερού, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Π.Ε. Γρεβενών.

–              Είτε μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης θα εισέρχεται στον ΠΑΘΕ και θα κατευθύνονται προς Κοζάνη.

•             Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Λάρισα προς Τρίκαλα και αντίστροφα:

–              Είτε από την οδό Ιωαννίνων με κάθετη διέλευση στον κυκλικό της οδού Ιωαννίνων, θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων.

–              Είτε από την οδό Καραολή & Δημητρίου με κάθετη διέλευση επί της Περιφερειακής οδού Τρικάλων θα κατευθύνονται προς το Δ.Δ. Τερψιθέας και από εκεί θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων.

•             Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Λάρισα προς Καρδίτσα και αντίστροφα:

–              Ακολουθώντας τα παραπάνω δρομολόγια προς Τρίκαλα και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων θα κατευθύνονται για Καρδίτσα.

             Για τα φορτηγά οχήματα άνω των 3,5t, προτείνονται οι ανωτέρω εναλλακτικές διαδρομές, πλην εκείνων που κατευθύνονται από την πόλη της Λάρισας με προορισμό την Κοζάνη, τα οποία θα κινηθούν μέσω της Π.Α.Θ.Ε.

             Για όσους πολίτες επιθυμούν να μεταβούν στο Μεζούρλο Λάρισας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις δράσεις του Δήμου Λαρισαίων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη (16-05-2024), κατά τη διεξαγωγή του αγώνα, αυτοί θα προσεγγίζουν το σημείο (Μεζούρλο) μόνο πεζή με κάθετη διέλευσή τους από την Περιφερειακή Οδό Τρικάλων και μόνο από την οδό Δαβάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος