Λάρισα: Κάλεσμα συλλόγου δασκάλων για συμμετοχή στην Απεργία

Κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 9  Νοεμβρίου 2022 καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία στη Λάρισα, απευθύνει η διοίκηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Κων.Κούμας.

“Οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι  εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας.(…)

(…)Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε, ως εργαζόμενοι, την υφαρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου κάτι που ξεκάθαρα επιχειρείται με τον νέο νόμο του κ. Χατζηδάκη.

Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα για την απεργία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος