Λάρισα: Ηλεκτρονική απάτη για αγροτικό όχημα

Σε βάρος τεσσάρων ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, εκ των οποίων οι δύο παραμένουν, μέχρι στιγμής, άγνωστοι, για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.
Ο παθών εντόπισε, σε ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης αγροτικού οχήματος, έναντι του χρηματικού ποσού των 4.200 ευρώ. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, ο παθών πείσθηκε και κατέθεσε τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό που του υποδείχθηκε, το χρηματικό ποσό των 2.480 ευρώ, ως προκαταβολή για την αγορά αυτού. Ακολούθως, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο παθών, αφού του απεστάλη πλαστό αποδεικτικό μεταφοράς των προαναφερόμενων χρημάτων, με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και με πρόφαση φορολογικούς λόγους, πείσθηκε και κατέβαλε τμηματικά επιπλέον το χρηματικό ποσό των 1.340 ευρώ. Συνολικά, απέσπασαν από τον παθόντα το χρηματικό ποσό των 3.820 ευρώ, χωρίς να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ