Λάρισα: «Η οικονομική κρίση οδήγησε στο κλείσιμο δεκάδων κρεοπωλείων» τονίστηκε στο 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρεοπωλών

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των κρεοπωλών τέθηκαν επί τάπητος στο 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου που διεξήχθη στη Λάρισα.

Οικονομικά ζητήματα κι άλλα, όπως οι λαθροσφαγές κι οι παράνομες διακινήσεις αναλύθηκαν από τους σύνεδρους, που εκπροσώπησαν τους επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΠΟΚΚ, κ. Σάββας Κεσίδης, η οικονομική κρίση και τα 3 χρόνια της πανδημίας είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα κρεοπωλεία της χώρας, καθώς ο τζίρος τους μειώθηκε, λόγω της οικονομικής αδυναμίας των καταναλωτών, ενώ πολλά από αυτά έκλεισαν. «Από το Πάσχα έως σήμερα έχουν κλείσει πάνω από 60 κρεοπωλεία σε όλη την Ελλάδα κι αναμένονται να κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι άλλα 150 με 200 τουλάχιστον», τόνισε ο κ. Κεσίδης.

Η τιμή του κρέατος αφορά άμεσα τον καταναλωτή, μεγαλύτερη όμως σημασία έχει η ποιότητα του κρέατος που βάζει στο τραπέζι του σημείωσαν οι κρεοπώλες που θέλησαν μέσω του Συνεδρίου να αναδείξουν τα προβλήματά τους και ζήτησαν να σταθούν στο πλευρό τους η πολιτεία και οι τοπικοί φορείς. «Το ισχυρό μας χαρτί είναι η ποιότητα και με αυτή τη  βάση η τιμή είναι χαμηλότερη από άλλα σημεία πώλησης κρέατος», επεσήμανε ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας κ. Ευάγγελος Ρίζος, ο οποίος σημείωσε πως, «ο κρεοπώλης και ο κτηνοτρόφος είναι συνοδοιπόροι κι όχι αντίπαλοι».

Παρών στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών Καταστηματαρχών ήταν κι ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης του τομέα του κρέατος και της κτηνοτροφίας κ. Γιάννης Φασουλάς προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα των κρεοπωλών για να δοθούν λύσεις, καθώς η ΕΔΟΤΟΚ πλέον είναι αναγνωρισμένη από το αρμόδιο Υπουργείο και αποτελεί τον συνομιλητή, που συγκεντρώνει τα προβλήματα των οργανώσεων που τον πλαισιώνουν .   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος