Λάρισα : Η Κατασκήνωση στη Πόλη πάει στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST

Μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη” ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, σε συνεργασία με το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, με στόχο να μεταφέρει τη χαρά της γνώσης, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά έκαναν ένα θαυμαστό ταξίδι στο χρόνο με αφετηρία την ανακάλυψη του τροχού και τελικό προορισμό τις σύγχρονες ανακαλύψεις του τρισδιάστατου σχεδιασμού και εκτύπωσης.

Οι μικροί κατασκηνωτές, ηλικίας 9-12 χρόνων, περιηγήθηκαν σε τρεις σταθμούς του Πάρκου Καινοτομίας και συμμετείχαν σε ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες. Στην έκθεση για τον Τροχό και το Γρανάζι, παρακολούθησαν το ολόγραμμα ενός αρχαίου Σουμέριου, είδαν το ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από το Μουσείο Ηρακλειδών και έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή γραναζιών. Η περιήγησή τους συνεχίστηκε στην αίθουσα του Virtual Reality και στο Εργαστήρι Μελλοντικής Μάθησης, όπου με ειδικό λογισμικό δημιούργησαν το δικό τους τρισδιάστατο σχέδιο. Η άριστη οργάνωση του εκπαιδευτικού τμήματος του JOIST, με υπεύθυνη την κ. Κλαίρη Μπάκουρα. κέρδισε το ενδιαφέρον αλλά και τις καρδιές των παιδιών και των παιδαγωγών τους.

Λάρισα : Η Κατασκήνωση στη Πόλη πάει στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST
Σε μια “Πόλη που Μαθαίνει” όπως η Λάρισα, όλες οι δράσεις που σχεδιάζονται για τα παιδιά έχουν στόχο να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να ενδυναμώσουν την προσωπικότητά τους. Στο πρόγραμμα “Κατασκήνωση στην πόλη”, η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας περνά μέσα από δράσεις που υποστηρίζουν την καινοτομία, δίνοντας στα παιδιά το “κλειδί” για τη εξεύρεση λύσεων για μια ποιοτική ζωή στο μέλλον.

Το πρόγραμμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλες τις κατασκηνωτικές δομές, παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, Δημήτρης Δεληγιάννης και η διευθύντρια Παιδείας , Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος