Λάρισα: Η ανακαίνιση του αθλητικού camp του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ένα σύγχρονο, πλήρως ανακαινισμένο Αθλητικό Κέντρο αποκτά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λάρισα, με χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.300.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, επισκέφτηκε τα έργα που ολοκληρώθηκαν και εξελίσσονται στο συγκρότημα Γαιόπολις (πρώην ΤΕΙ) και αποδίδουν στην φοιτητική κοινότητα ένα από τα καλύτερα αθλητικά camp στη χώρα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε τις εργασίες ανακαίνισης στο κτίριο Αθλητικών Δραστηριοτήτων, όπου λειτουργεί αίθουσα μοντέρνου χορού- παραδοσιακών χορών, αίθουσα πολεμικών τεχνών και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής. Στο κτίριο έγινε πλήρης αντικατάσταση δαπέδων παντός τύπου, ανακατασκευή ψευδοροφής, καθαίρεση και κατασκευή επιχρισμάτων, χρωματισμός όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων και εσωτερικών θυρών, επιστέγαση, αντικατάσταση ειδών υγιεινής, αντικατάσταση κλιματιστικών μηχανημάτων και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων εντός και εκτός του κτιρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες ανακατασκευής των γηπέδων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης, που περιλαμβάνουν: Ανακατασκευή αθλητικού δαπέδου, κατασκευή περίφραξης του χώρου των γηπέδων εγκατάσταση δικτύου φωτισμού και αντικατάσταση συγκροτημάτων γηπέδων (μπασκέτες και φιλέ). Το γήπεδο ποδοσφαίρου ανακατασκευάζεται πλήρως σε μικρότερες διαστάσεις, τοποθετείται συνθετικός χλοοτάπητας και προστίθενται περιμετρικά τρεις διάδρομοι στίβου με ταρτάν, ένας διάδρομος φόρας και σκάμα για άλμα εις μήκος και μία βαλβίδα σφαιροβολίας.

Λάρισα: Η ανακαίνιση του αθλητικού camp του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ανακαινίζεται το Κλειστό Γυμναστήριο του camp με εργασίες που περιλαμβάνουν καθαίρεση και κατασκευή επιχρισμάτων, χρωματισμό όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, απόξεση και βερνίκωμα αγωνιστικού παρκέ, στεγανοποίηση κεκλιμένων οροφών και αντικατάσταση πολυκαρβουνικών φύλλων επιστέγασης, εγκατάσταση τρίποδου χαμηλού τουρνικέ και ηλεκτρονικού συστήματος χρονομέτρησης και αποτελεσμάτων αγώνων, αντικατάσταση κλιματιστικών μηχανημάτων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων εντός και εκτός του κτιρίου.

«Κάνουμε υπέρβαση με θετικό αποτύπωμα στον φοιτητικό αθλητισμό», δηλώνει ο κ. Αγοραστός και προσθέτει: «Το camp του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα είναι ένα από τα δυναμικά στη χώρα με περισσότερους από 4000 εγγεγραμμένους φοιτητές σε 37 διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες. Παραδώσαμε το ανακαινισμένο Κτίριο Αθλητικών Δραστηριοτήτων και προχωρούν τα έργα στα ανοιχτά γήπεδα και στο Κλειστό Γυμναστήριο. Βελτιώνουμε την ποιότητα των υποδομών, τοποθετούμε συνθετικό χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, δημιουργούμε νέα κουλουάρ στίβου και υποδομές για άλμα εις μήκος και σφαιροβολία. Αναβαθμίζουμε τον φοιτητικό αθλητισμό και δίνουμε τη δυνατότητα στους φοιτητές μας να αθλούνται σε σύγχρονα και ασφαλή γήπεδα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα με περισσότερες από 1.000 επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις και έργα άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος