Λάρισα: Γνώριμος των διωκτικών αρχών ο «ποντικός» σπιτιών κι επιχειρήσεων – 16 κλοπές σε δύο μήνες

Εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία -16- κλοπές, -14- τετελεσμένες και -2- απόπειρες, που διαπράχθηκαν κυρίως σε επιχειρήσεις, στο κέντρο της Λάρισας, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης και στον Τύρναβο.

Ο 38χρονος δράστης είναι γνώριμος των διωκτικών αρχών καθώς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με τη δράση του. Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό, σε κέρματα.

Στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

Εξιχνιάστηκαν, κατόπιν μεθοδικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, -16- κλοπές, από τις οποίες -14- τετελεσμένες και -2- απόπειρες, που διαπράχθηκαν στο κέντρο της Λάρισας, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης και στον Τύρναβο.

Συνελήφθη, χθες (07-04-2023) σε περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, στα όρια του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τις κλοπές.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 15-02-2023 έως χθες (07-04-2023), ο δράστης, ενεργώντας συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες και σε αρκετές περιπτώσεις θραύοντας με τη ρίψη πετρών τις υάλινες πόρτες/παράθυρα επιχειρήσεων, με σκοπό το οικονομικό όφελος, διέπραξε -16- κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των -2.390- ευρώ, -4- φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, -5- κινητά τηλέφωνα, τσιγάρα, υλικά επιπλοποιίας, -300- μέτρα περίπου καλώδιο, κ.ά.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -4- κινητά τηλέφωνα, -2- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και -3- σακουλάκια με χρηματικά ποσά σε κέρματα ύψους -135,05- ευρώ, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε -1- ακόμη φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τα κατασχεθέντα αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.   

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος