ertnews.gr

Λάρισα: Γενική συνέλευση δασκάλων για την αξιολόγηση και την απεργία

09/02 23:07
Λάρισα: Γενική συνέλευση δασκάλων για την αξιολόγηση και την απεργία

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στη Λάρισα με βασικό θέμα την αξιολόγηση και την επικείμενη απεργία.

Όπως ειπώθηκε, “αιφνιδιαστικά και σε ένα άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών ψηφίστηκε τροπολογία εφαρμογής της διαδικασίας της ατομικής αξιολόγησης .Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, ολοκλήρωσαν τις προβλέψεις του ν.4823/21. Για πρώτη φορά δίνουν τη δυνατότητα τμηματικής τοποθέτησης των Συμβούλων Εκπαίδευσης όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής για να ξεκινήσουν άμεσα την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την «αξιολόγηση», δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να «ξεβολευτούμε» αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών. Τα κριτήρια της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ανάγκη”.

Για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου έχει προκηρυχθεί απεργία με την πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version