Λάρισα: Έτρεξαν στην μνήμη των Θεσπιέων

Για άλλη μια φορά Λαρισαίοι δρομείς, ο Θεόδωρος Τόπας, ο Γιώργος Φωτιάδης και ο Τσαριτσανιώτης Δημήτρης Γουναράς, μέλη του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας πήραν μέρος σε αγώνα υπεραποστάσεων.
Λάρισα: Έτρεξαν στην μνήμη των Θεσπιέων
Ετρεξαν 102 χλμ. στα χνάρια των ηρώων, τιμώντας την μνήμη των 700 Θεσπιέων και βασιλιά Δημόφιλου που πήραν μέρος στην μάχη των Θερμοπυλών μαζί με τους Σπαρτιάτες και τον βασιλιά Λεωνίδα πριν 2500 χρόνια.

Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (καύσωνας) όλη νύχτα στις 31 /7 και την επόμενη μέρα , μετά από 15 ώρες και 38 λεπτά ήρθε ο τερματισμός στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
Λάρισα: Έτρεξαν στην μνήμη των Θεσπιέων
Μιλώντας στην ΕΡΤ Δημήτρης Γουναράς τόνισε ότι ” αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τούς δρομείς που είχαν την τόλμη να σταθούν στην γραμμή εκκίνησης. Ήταν ακόμη μια εμπειρία για όλους εμάς αλλά και μεγάλη χαρά που τρέξαμε στα χνάρια των ηρώων. Έχω τρέξει και σε άλλους ιστορικούς αγώνες και δρόμους και δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματα, παρά την μεγάλη κόπωση και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που καλούμαστε να ξεπεράσουμε”.
Επίσης,στον αγώνα σκυταλοδρομίας 2x 50 χλμ. τερμάτισε ο Δημήτρης Συράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος