Λάρισα: Επίσημη έναρξη του υπερσύγχρονου συστήματος PET/CT – Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος

Παραδόθηκε κι επισήμως σήμερα το σύστημα ποζιτρονικής απεικόνισης (PET/CT) που έχει εγκατασταθεί εδώ και δύο εβδομάδες με δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, στον χώρο του εργαστηρίου Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Είναι το 4ο μηχάνημα που εγκαθίσταται στη χώρα, στα Νοσοκομεία Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Λάρισας και Αλεξανδρούπολης και δίνει τη δυνατότητα υψηλής διαγνωστικής ακρίβειας. Η Ποζιτρονιακή Απεικόνιση συμβάλει ιδιαίτερα στην ακριβή διάγνωση, σταδιοποίηση και επανασταδιοποίηση των ογκολογικών ασθενών. Έτσι επιτυγχάνεται πρωιμότερη διάγνωση της νόσου, έγκαιρη κι αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση, καθώς και καλύτερη δημοσιονομική διαχείριση των ασθενών.

Λάρισα: Επίσημη έναρξη του υπερσύγχρονου συστήματος PET/CT – Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος

Το υπερσύγχρονο μηχάνημα τέθηκε ήδη σε λειτουργία από την προηγούμενη εβδομάδα και μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 40 ασθενείς με στόχο ο αριθμός αυτός να ξεπεράσει τις 2.500 το χρόνο. Έδωσε ανάσα σε ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίοι, προκειμένου να υποβληθούν στην εξέταση, έπρεπε να μετακινηθούν εκτός Θεσσαλίας, με το όποιο κόστος.

 Ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους γ.γ. Α/βαθμιας Φροντίδας Υγείας, που παρέστη στα εγκαίνια, ευχαρίστησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την σημαντική συμβολή του στον τομέα της υγείας, που δεν είναι μόνο θέμα μηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και  εκπαίδευσης του προσωπικού  για να δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας στο νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος,  γ.γ Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ευχαρίστησε το Ίδρυμα για τη δωρεά του και το υγειονομικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την προσφορά του. «Η ολοκλήρωση του έργου σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι άλλο ένα επίτευγμα της σημερινής κυβέρνησης», επεσήμανε.

Στη σημαντικότητα της λειτουργίας του νέου σύγχρονου διαγνωστικού μηχανήματος για την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αναφέρθηκε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης.

Το Δ.Σ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκπροσώπησε ο κ. Αλέξανδρος Καμπούρογλου Γενικός Δ/ντης Δωρεών. Εξέφρασε τη συγκίνηση και τη χαρά για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δωρεάς που γίνεται στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας του ιδρύματος για την υγεία και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία στην ιστορία του Ιδρύματος, ύψους 750 εκ. δολαρίων, για την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης στην υγεία για όλους.  

«Το αίτημα πολλών ετών έγινε πράξη χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος» σημείωσε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Γ. Κατσικονούρης. Τα έργα αναβάθμισης των Νοσοκομείων θα συνεχιστούν δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Λάρισα: Επίσημη έναρξη του υπερσύγχρονου συστήματος PET/CT – Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος