Λάρισα: Εκδήκωση “Για ένα σύγχρονο Μουσείο Ιπποκράτη”

Εκδήλωση “Για ένα σύγχρονο Μουσείο Ιπποκράτη”, διοργανώνεται την Τρίτη, 10 Μαΐου στις 8 το βράδυ στο Μύλο Παππά στη Λάρισα.

Διοργανωτές ο σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Θα μιλήσουν:
– Άσπα Γοσποδίνη: «Η συμβολή σύγχρονων μουσείων, έργων υψηλής αρχιτεκτονικής, στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών πόλεων». Η Άσπα Γοσποδίνη είναι Καθηγήτρια Πολεοδομίας και Αστικού Σχεδιασμού του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Μορφολογίας και Σχεδιασμού Αστικού Χώρου” και Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Αστικές Αναπλάσεις, Αστική Ανάπτυξη και Αγορά Ακινήτων”.
– Νίκος Σαμαράς: «Ένα Νέο Μουσείο της Ιπποκρατικής Ιδέας για τη Λάρισα». Ο Νίκος Σαμαράς είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Πολυτεχνείου, Λέκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με γνωστικό αντικείμενο “Ανάπλαση και Αναβίωση Ιστορικών Κέντρων”.
– Μαρτίνα Λεβέντη: «Ανάδειξη του μνημείου του Ιπποκράτη στη Λάρισα και δημιουργία Μουσείου», παρουσίαση διπλωματικής εργασίας. Η Μαρτίνα Λεβέντη είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός.
Στην αρχή της εκδήλωσης θα απευθύνει χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων του Δήμου Λαρισαίων, Γεώργιος Σούλτης.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Ρίζος Χαλιαμπάλιας, πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος