Λάρισα – Δημ. Μπόγδανος: Eχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες της πανδημίας

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την αυξητική πορεία των κρουσμάτων στην περιοχή ο καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων Δημ. Μπόγδανος, με δεδομένα τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας, τονίζοντας παράλληλα πως έχουμε μπροστά μας δύσκολους ανοσολογικά μήνες.

Ο κ. Μπόγδανος προέτρεψε όλους να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου με την παρέλευση πεντάμηνου από την ημερομηνία που εμβολιάστηκαν με τη δεύτερη δόση
Ο καθηγητής αναγνώρισε μάλιστα επικοινωνιακά λάθη από πλευράς της επιστημονικής κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και σε επίπεδο χώρας σημειώνοντας ωστόσο χαρακτηριστικά “μαθαίνουμε από τα λάθη μας” . Οι αστοχίες αυτές αφορούν όπως είπε το γεγονός ότι εξ αρχής καλλιεργήθηκε η άποψη ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοιού ολοκληρώνεται με τη δεύτερη δόση, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αμφισβητεί τους λόγους της τρίτης δόσης (σημειωτέον ότι όλα τα εμβόλια, όπως είπε, προβλέπουν τρεις δόσεις). Παράλληλα μίλησε για “υπερενθουσιασμό” των επιστημόνων όσον αφορά τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα, γεγονός που αποδεικνύεται από τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε πολλές περιοχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος