Λάρισα: Απολογούνται για την τραγωδία στα Τέμπη δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ (βίντεο)

Στον εφέτη ανακριτή απολογούνται αυτή την ώρα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ. Την προσεχή εβδομάδα, θα γίνει νέα δειγματοληψία στα χώματα που άρχισαν να μεταφέρονται σε ιδιωτικό οικόπεδο, λίγες ώρες μετά το δυστύχημα.

Στα δικαστήρια της Λάρισας έχουν οδηγηθεί τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του ενός εκ των δύο, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο εφέτης ανακριτής, σε συνεννόηση με την εισαγγελέα, θα αποφασίσει αναφορικά με το αν θα αφεθούν προσωρινά ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους ή αν θα κριθούν προφυλακιστέοι.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει νέα δειγματοληψία στα χώματα που από τις πρώτες ώρες άρχισαν να μεταφέρονται σε ιδιωτικό οικόπεδο, πίσω από αμμορυχείο, πολύ κοντά στον τόπο του δυστυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, 25 φορτηγά μετέφεραν συνολικά πάνω από 300 κ.μ. χώματα. Πριν από λίγες ημέρες έγινε η πρώτη δειγματοληψία, ωστόσο, μετά την οριοθέτηση των χωμάτων από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, θα γίνει νέα δειγματοληψία. Παράλληλα, τα σκυλιά θα ερευνήσουν για τυχόν βιολογικό υλικό.

Ο σκληρός δίσκος των ηχητικών, που ελήφθη από την ΕΛΑΣ με εντολή εφέτη ανακριτή από τρία κτίρια του ΟΣΕ, έχει σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου δια διερευνηθεί η γνησιότητά του υλικού και στη συνέχεια θα σταλεί στον εφέτη ανακριτή για να γίνει αντιπαραβολή με εκείνα που έχει ήδη στη δικογραφία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος