Λάρισα: Αντικαταστάσεις παλιών αγωγών ύδρευσης και οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων

Συνεχίζεται το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΛ για την αντικατάσταση παλιών δικτύων ύδρευσης σε συνοικίες της Λάρισας. Ειδικότερα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο με τίτλο: “Αντικατάσταση παλαιωμένων αγωγών – Ενίσχυση διατομών στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Λάρισας», προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ.

Με το συγκεκριμένο έργο αντικαθίστανται τα παλαιά δίκτυα ύδρευσης στις συνοικίες της Νέας Σμύρνης, Ανθούπολης, Λαχανόκηπων και Φιλιππούπολης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Λάρισας.

Στη συνοικία της Νέας Σμύρνης προβλέπεται η κατασκευή δικτύου 16 χλμ. Μέχρι στιγμής έχουν αντικατασταθεί 15,5 χλμ  δικτύου ύδρευσης. Υπολείπεται η ολοκλήρωση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην οδό Σωκράτους. Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτικού οδοστρώματος σε όλο το πλάτος των δρόμων, όπου έχει αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης. Οι εργασίες της αντικατάστασης των δικτύων και της αποκατάστασης των οδών θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο.

Στη συνοικία της Ανθούπολης προβλέπεται η κατασκευή 8,8 χλμ. δικτύου και μέχρι στιγμής κατασκευάστηκαν 7,1 χλμ. Με την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στη συνοικία θα γίνει η αποκατάσταση του ασφαλτικού οδοστρώματος σε όλο το πλάτος των δρόμων όπου έχει αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο 2022.

Επίσης, στη συνοικία της Φιλιππούπολης προβλέπεται η κατασκευή 11,7 χλμ. δικτύου ύδρευσης και έχουν κατασκευαστεί 2.652μ. δικτύου. Το σύνολο των δικτύων ύδρευσης πρόκειται να αντικατασταθούν έως τον Αύγουστο 2022. Κατόπιν με άλλη εργολαβία θα γίνει αποκατάσταση του ασφαλτικού οδοστρώματος σε όλο το πλάτος των δρόμων όπου έχει αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης. Το έργο των ασφαλτικών θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2023.

Η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης συνολικού μήκους 3.393,42 στην συνοικία των Λαχανόκηπων όπως και η αποκατάσταση των οδών με νέο ασφαλτικό σε όλο πλάτος του οδοστρώματος έχουν ολοκληρωθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος