Λάρισα: Αδήλωτες υπερωρίες και εργασία μέσω εργολαβικού γραφείου για τους διανομείς καταγγέλλει η διοίκηση του συνδικάτου

Υπερωρίες που φτάνουν έως και τις 100 ώρες τον μήνα συμπληρώνουν συμβασιούχοι εργαζόμενοι ταχυμεταφορείς (ο νόμος προβλέπει έως 140 ετησίως) ενώ παράλληλα υπόκεινται και σε αξιολόγηση για τον αριθμό των παραγγελιών και την ταχύτητα με την οποία τις εκτελούν. Αυτό ανέφερε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας ο Φ. Παπανικολάου, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού, με αφορμή τον σάλο που προκάλεσε η πρόσφατη κίνηση της efood να ζητήσει από τους διανομείς των οποίων οι τρίμηνες συμβάσεις είχαν λήξει, να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την εταιρεία ως freelancer.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Παπανικολάου, η συγκεκριμένη εταιρία απασχολεί στη Λάρισα περίπου 110 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν προσληφθεί μέσω εργολαβικού γραφείου που έχει υπογράψει σχετική σύμβαση με την εταιρία, “με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα”.

Το Συνδικάτο περνώντας στην αντεπίθεση έχει προκηρύξει για μεθαύριο Τετάρτη 22 του μηνός, 4ωρη στάση εργασίας, ενώ συγκαλεί αύριο, Τρίτη, σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο για συντονισμό της δράσης και με τα συνδικάτα άλλων πόλεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος