Λάρισα: 1ος Δρόμος Μνήμης για τους νεκρούς των Τεμπών την Κυριακή

Ο 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών διοργανώνεται την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 στη Λάρισα, από τον Σύλλογο Δρομέων Φαλάνης και με την συναίνεση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023.

Δεν αποτελεί έναν ακόμη αγώνα δρόμου, όπως οι εκατοντάδες αγώνες που διοργανώνονται σε όλη την επικράτεια. Είναι δρόμος για να τιμηθεί η μνήμη των «παιδιών» και των «ανθρώπων» μας που τόσο άδικα χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ένα δρομικό γεγονός όπου καλούνται έμπειροι δρομείς να διανύσουν μια συγκεκριμένη απόσταση και να ακολουθήσουν ένα πρωτόκολλο το οποίο είναι σχεδόν κοινό για όλους τους αγώνες.

Λάρισα: 1ος Δρόμος Μνήμης για τους νεκρούς των Τεμπών την Κυριακή

 Οι δρομείς θα διανύσουν απόσταση 30χλμ. με σημείο εκκίνησης τον προαύλιο χώρο του εργοστασίου Ζαχάρεως, στο 2ο χλμ. Λάρισας – Συκουρίου στις 09:00 και με τερματισμό στο «σημείο μηδέν» του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη των 57 ψυχών. Στο σημείο μηδέν θα δοθούν σε όλους λουλούδια και κεριά στην μνήμη των συνανθρώπων μας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας εκ μέρους του Συλλόγου Δρομέων Φαλάνης κ. Γιώργος Φωτιάδης, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η πρωτοβουλία αυτή γίνεται σε συνεννόηση με τα μέλη του Συλλόγου των Συγγενών των αδικοχαμένων θυμάτων και τη συμμετοχή περίπου 350 αθλητών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Φαλάνη, η οποία, ωστόσο, αγκαλιάστηκε από δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως διευκρίνισε ο κ. Φωτιάδης..

Όπως, επισημαίνουν οι διοργανωτές: Ο «1ος Δρόμος Μνήμης» δεν είναι αγώνας. Δεν υπάρχουν επομένως πρωτιές, δεν υπάρχουν κατηγορίες βραβεύσεων, δεν υπάρχουν μετάλλια, δεν υπάρχει χρονομέτρηση, δεν υπάρχει όριο τερματισμού, δεν υπάρχουν όρια αποκλεισμού, δεν υπάρχουν αψίδες εκκίνησης και τερματισμού, δεν υπάρχει μουσική. Υπάρχει ένας μέσος ρυθμός, ο οποίος ορίζεται από την διοργάνωση στα 7’/χλμ (+ -) προκειμένου το σύνολο των δρομέων να βρεθεί στον τερματισμό με μικρή χρονική απόσταση, σε περίπου 4 ώρες, πράγμα που είναι και το ζητούμενο της προσπάθειας αυτής, να βρεθούμε όλοι μαζί στο χώρο της τραγωδίας. Αντιλαμβανόμαστε, επειδή και εμείς είμαστε δρομείς, ότι «επιβάλλουμε» στο κάθε συμμετέχοντα τον τρόπο με τον οποίο θα τρέξει. Ζητάμε εκ των προτέρων την κατανόησή αλλά και την βοήθειά σας σε κάτι πρωτόγνωρο. Να κρατήσουμε όλοι μας ζωντανή την μνήμη των «ανθρώπων μας» που χάθηκαν, με αυτόν τον τρόπο.

Στο τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής προς το «σημείο μηδέν» θα μπορούν όσοι θέλουν και δεν έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν (παιδιά, άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το τρέξιμο αλλά θέλουν να συμμετέχουν με αυτόν τον συμβολικό τρόπο), να βαδίσουν την απόσταση. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος