Λαμπρές εκδηλώσεις στην 1η Στρατιά για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Προσομοιωτές αρμάτων μάχης, ελικοπτέρων και αεροπλάνων είναι μερικά από τα όσα μπορεί κανείς να δοκιμάσει στις εγκαταστάσεις της 1ης Στρατιάς στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα με την δοξολογία στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο μπροστά από το Στρατηγείο.

Λαμπρές εκδηλώσεις στην 1η Στρατιά για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου την 1η Στρατιά όπου στον προαύλειο χώρο μπροστά από το Στρατηγείο λειτουργεί έκθεση οπλικών συστημάτων η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι 10:00-13:00 για αύριο Τρίτη 22 Νοεμβρίου, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Η είσοδος του κοινού και των Σχολικών Μονάδων πεζή, θα γίνεται από την κεντρική πύλη του Στρατοπέδου (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου).

Λαμπρές εκδηλώσεις στην 1η Στρατιά για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Εν τω μεταξύ και στο ΑΤΑ, το Μουσείο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος» είναι επισκέψιμο για ξενάγηση και περιήγηση, σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, από τις 10:30 π.μ. έως 16:00, ενώ στο Αεροδρόμιο της 110 Π.Μ., υπάρχει στατική έκθεση αεροσκαφών, και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από ώρα 10:30 π.μ. έως 16:00.

Λαμπρές εκδηλώσεις στην 1η Στρατιά για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι σημερινές εκδηλώσεις περιέλαβαν την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά, την ομιλία από την θεολόγου του 2ου Γυμνασίου Λάρισας κ. Ε. Λαζή και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο έμπροσθεν του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ με την κατάθεση στεφάνων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος