Ξεκινούν οι εκδηλώσεις “Τυρναβίτικο Καρναβάλι – Μπουρανί 2026”

Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026 θα γίνει η έναρξη των εκδηλώσεων «Τυρναβίτικο Καρναβάλι & Μπουρανί 2026» με ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο που θα πραγματοποιηθεί στις 7:00μμ Κεντρική πλατεία Τυρνάβου. Στην εναρκτήρια εκδήλωση συμμετέχουν οι: Σύλλογος Γαϊτανάκι – Μπουρανι, Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου, Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου, Χορευτικός Όμιλος Τυρνάβου «Η Άμπελος», Καρναβαλική Ομάδα Ζουλού και το Κρουστοδρομιο της Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου. Φιλική συμμετοχή: Τέλης Μπλαντας και Βάιος Μάλκας. Σκηνοθεσία και επιμέλεια κειμένων: Τσακνάκη Δώρα

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Aladala Band στις 8:30μμ

Εντωμεταξύ σε συνέντευξη Τύπου για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι – Μπουρανί 2026 παρουσιάστηκε το πλαίσιο, το περιεχόμενο και το κεντρικό μήνυμα της φετινής μεγάλης καρναβαλικής διοργάνωσης.

Στη συνέντευξη μίλησαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ευγενία Μαμανού, η γραφίστρια Μαρία Βαρδιοπούλου και η βασίλισσα του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού – Μπουρανί 2026, Χριστίνα Τσένα.

Ο κ. Τσικριτσής τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το Τυρναβίτικο Καρναβάλι που αποτελεί τη μεγαλύτερη καρναβαλική γιορτή της Θεσσαλίας, να βρίσκεται σε διαρκή αναβάθμιση, νέα στοιχεία και άνοιγμα σε ακόμη περισσότερο κόσμο, εντός και εκτός συνόρων. Όπως υπογράμμισε, το καρναβάλι του Τυρνάβου ξεχωρίζει διαχρονικά για τη δημιουργικότητα, τη μαζική συμμετοχή και το πνεύμα συλλογικότητας, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα μηνύματα που εκπέμπει, ως «αχτίδα φωτός» σε μια περίοδο πολέμων, κοινωνικών και οικονομικών δυσκολιών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον ρόλο των παιδιών και της νεολαίας, επισημαίνοντας ότι η χαρά της συμμετοχής, ο χορός και η μουσική είναι η πραγματική «μέθη» του καρναβαλιού, μακριά από εξαρτήσεις και ακρότητες.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ευγενία Μαμάνου παρουσίασε το φετινό θεματικό πλαίσιο, που ταξιδεύει το καρναβάλι στη «Χώρα των Θαυμάτων», εκεί όπου μέσα από τη σάτιρα και την ανατροπή σχολιάζεται η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Όπως ανέφερε, το Τυρναβίτικο Καρναβάλι – Μπουρανί δεν είναι απλώς μια γιορτή, αλλά καθρέφτης της κοινωνίας και φωνή που αναδεικνύει τις αντιφάσεις, τις αδικίες και τις πιέσεις της καθημερινότητας, διεκδικώντας μια ζωή πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη και πιο ελεύθερη. Παράλληλα, τόνισε ότι το φετινό πρόγραμμα θα είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις, με έμφαση στη συμμετοχή συλλόγων, κατοίκων και νεολαίας, συνδυάζοντας μουσική, δρώμενα και παραδοσιακά στοιχεία που κρατούν ζωντανή την τοπική ταυτότητα.

Η βασίλισσα του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού – Μπουρανί 2026, Χριστίνα Τσένα, παρουσίασε το συμβολικό αφήγημα του «Κλεμμένου Χρόνου», υπογραμμίζοντας ότι ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο αγαθό και πως κάθε στιγμή χαράς, γιορτής και συλλογικής συμμετοχής ανήκει στους ανθρώπους και δεν μπορεί να τους αφαιρεθεί. Κάλεσε όλους και όλες να συμμετάσχουν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, όπου η φαντασία, η σάτιρα και η μαγεία θα ζωντανέψουν.

Το Τυρναβίτικο Καρναβάλι – Μπουρανί 2026 ξεκινά, καλώντας μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν μαζί στον Τύρναβο, σε μια μεγάλη συλλογική γιορτή χαράς, πολιτισμού και δημιουργίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος