Ξεκινάει τη Δευτέρα 12/6 το 3ο φεστιβάλ Νεολαίας στη Λάρισα

Για τρίτη χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δ. Λαρισαίων διοργανώνει το 3ο φεστιβάλ νεολαίας και δια βίου μάθησης, από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου ως και την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να ανοίξει τις πόρτες στην τοπική κοινότητα, να συμμετέχουν νέοι αλλά και μεγαλύτεροι.

Όπως επισήμανε η Φωτεινή Μυσιρλή πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας πολλοί φορείς της πόλης είναι στο πλευρό του Δ.Σ Νεολαίας, Η θεματική του φετινού φεστιβάλ, λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές εκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές που έρχονται είναι οι γνώσεις και οι δεξιότητες των νέων ενεργών πολιτών. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να συζητηθούν και επιδιωχθούν τα εφόδια που πρέπει να έχει ένας ενεργός πολίτης για να συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνουν και woρk shops, πολιτιστικές εκδηλώσεις, χορός, συναυλία , φωτογραφία, αθλητισμός (ποδηλατάδα και techball).

Ξεκινάει τη Δευτέρα 12/6 το 3ο φεστιβάλ Νεολαίας στη Λάρισα

Οι δράσεις θα διεξαχθούν στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Γαλλικό Ινστιτούτο και την Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Κ.Κούμας.

Σε συνεργασία με το ΠΓΝΛ και τον Ερυθρό Σταυρό θα διεξαχθεί αιμοδοσία υπερ της μνήμης των θυμάτων των Τεμπών.

Επιπλέον, θα γίνουν εκπαιδεύσεις στη χρήση εξωτερικού απινιδωτή.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων μίλησε για τον θεσμό του Δ.Σ Νεολαίας με πολύ θερμά λόγια για το ρόλο του, που είναι να βγουν μπροστά οι νέοι, να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν όπως η εργασία και οι δεξιότητες που απαιτούνται.

Ο Απόστολος Καλογιάννης επανέλαβε την ανάγκη για τη δημιουργία Κέντρου Νεολαίας, που ως θέμα έχει μπει δυνατά στην ατζέντα της πολιτικής της δημοτικής αρχής, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος