Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς του Γ.Ν. Λάρισας – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες τους

Τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση της θνητότητας τόσο ασθενών με covid-19 όσο και ασθενών με άλλα νοσήματα, κρούουν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μπροστά στην “προωθούμενη” μετατροπή του Ιδρύματος σε νοσοκομείο αποκλειστικά για covid περιστατικά και τονίζουν: “Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να εργαστούμε, κάτι που σε όλες τις φάσεις της πανδημίας το κάναμε με αυτοθυσία και το πληρώσαμε με νεκρούς και σωματική και ψυχική κατάρρευση. Δεν προσφέρουμε τίποτα μ αυτό τον τρόπο στην υγεία του κόσμου”.

Οι γιατροί ήδη έχουν καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο ενώ παράλληλα υπογράφουν κείμενο παραίτησης από τις θέσεις τους.

Τα λόγια του διευθυντή των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Δημ. Μπαμπαλή συγκλονίζουν: “Τρομάζουμε στην ιδέα πως εάν τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται δεν θα έχουμε που να πάμε τους ασθενείς. Έχουμε φτάσει στο σημείο ασθενείς covid και non covid να νοσηλεύονται σε κλινικές του ίδιου ορόφου, με κοινό τόπο διέλευσης. Πέρυσι τέτοια εποχή νοσηλευτές covid έβγαζαν τις στολές και γίνονταν ταυτόχρονα εργαλειοδότες στα χειρουργεία”.

Παράλληλα ο κ. Μπαμπαλής στέκεται στις ανθρώπινες ιστορίες που ξετυλίγονται στα δωμάτια και τους διαδρόμους του νοσοκομείου. “Ασθενείς που με δάκρυα στα μάτια μετανιώνουν που δεν έκαναν το εμβόλιο και ζητούν από τους γιατρούς να τους σώσουν. Νέοι που δακρύζουν στην ιδέα ότι μετέφεραν τον ιό σε ηλικιωμένους γονείς, γιατί δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο”.

Ρεπορτάζ: Κ. Θεοχαρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος