Λάρισα: Γ.Γ. ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας – “Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες για τα Τέμπη”

Στον χώρο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη έφτασε σήμερα το πρωί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος άφησε στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων, 57 κόκκινα τριαντάφυλλα.

Ακολούθως ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μετέβη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου με δηλώσεις του αναφέρθηκε τόσο στα Τέμπη, αλλά και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και έχουν τεθεί στο επίκεντρο της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης.

Λάρισα: Γ.Γ. ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας – “Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες για τα Τέμπη”

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων: “Αγωνιζόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών και για να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν στην σύγκρουση, στην έκρηξη και στον χαμό 57 ανθρώπινων ψυχών, τα περισσότερα παιδιά μας.

Αγωνιζόμαστε για αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα.

Αγωνιζόμαστε για να μειωθεί το κόστος παραγωγής για τους Έλληνες αγρότες για εγγυημένες κατώτερες τιμές για ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους ενάντια στην ΚΑΠ της Ε.Ε. που τους ξεκληρίζει από τα χωράφια τους.

Λάρισα: Γ.Γ. ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας – “Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες για τα Τέμπη”

Παλεύουμε για να καταργηθεί ο φοροληστρικός νόμος της ΝΔ που ψηφίστηκε με την ανοχή των άλλων κομμάτων και που γονατίζει τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, εμπόρους, επιστήμονες στις πόλεις και τα χωριά και κλείνει συνεχώς τα μαγαζιά.

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αλλά και επαγγελματικής στέγης.

Παλεύουμε για δημόσια, δωρεάν υγεία, για κάλυψη όλων των αναγκών των νοσοκομείων με γιατρούς, μαζικές προσλήψεις, γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού.

Αγωνιζόμαστε για να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τα πανεπιστήμια και ενάντια σε όλες τις πολεμικές δαπάνες που γίνονται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και εμπλέκουν τη χώρα μας στέλνοντας φρεγάτες με επιτελείο εδώ από τη Λάρισα εκτός συνόρων. Είμαστε όλοι ενωμένοι ‘ αυτό τον αγώνα και συνεχίζουμε με πανελλαδικό μέτωπο αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής για ριζικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος