Κοντά στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας ο βουλευτής ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης

Περιοδεία σε χωριά του νομού Καρδίτσας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, πραγματοποίησαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και στελέχη της ΤΕ Καρδίτσας. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τον Σταυρό, τον Πρόδρομο, τον Άγιο Θεόδωρο, τη Ματαράγκα και την Κυψέλη. Συναντήθηκαν με κατοίκους και προέδρους των χωριών  και είδαν από κοντά πλημμυρισμένες ακόμα εκτάσεις και κατεστραμμένες υποδομές.

Ενημερώθηκαν για προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη βροχόπτωση (Διομήδης) σε υποδομές σπίτια και καλλιέργειες, αλλά και για τις μεγάλες εκκρεμότητες που υπάρχουν με την αποκατάσταση των καταστροφών και τις αποζημιώσεις από προηγούμενα καιρικά φαινόμενα (Μήδεια, Ιανός, κλπ).

Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με τις ανεπαρκείς αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και των ΠΣΕΑ για το φυτικό, το ζωικό κεφάλαιο, αλλά και τα αποθηκευμένα προϊόντα και τον εξοπλισμό που καταστράφηκαν από τον Ιανό και δεν αποζημιώθηκαν ή αποζημιώθηκαν μερικώς.

Καταγράφεται η μεγάλη ανησυχία που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο και στους κατοίκους της υπαίθρου αλλά και αγωνία για τα καταστρεπτικά δεδομένα που με μαθηματική ακρίβεια, όπως λένε, θα προκύψουν από κάθε μικρή ή μεγαλύτερη μπόρα.

Πρόκειται για δραματικές εμπειρίες που ήδη έχουν βιώσει από προηγούμενες βροχοπτώσεις  λόγω της ανεπαρκούς αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και ελλείψεων στη συντήρηση των όποιων υποδομών υπάρχουν (ρέματα, ποτάμια, αποχετεύσεις ομβρίων κλπ).

Ο Γιώργος Λαμπρούλης και τα στελέχη του κόμματος ενημέρωσαν τους κατοίκους για τις θέσεις του κόμματος, τις παρεμβάσεις και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έγιναν μέχρι τώρα για τις καταστροφές αλλά και για τα άλλα λαϊκά προβλήματα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στάση της κυβέρνησης που κινείται ταχύτατα, όπως αναφέρθηκε, όταν πρόκειται για την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων ενώ δε δείχνει την ανάλογη ευαισθησία για τη λήψη μέτρων που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες. Τόνισαν πως το επόμενο διάστημα οι εκλεγμένοι του Κόμματος στα όργανα που συμμετέχουν (δήμοι, περιφέρεια, βουλή) με ερωτήσεις, επερωτήσεις κλπ, θα θέσουν τα προβλήματα και θα απαιτήσουν λύσεις από την κυβέρνηση, τους Δήμους και την Περιφέρεια.

Τέλος τα στελέχη του ΚΚΕ επεσήμαναν πως οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, οι συνταξιούχοι και άλλες κοινωνικές ομάδες, θα βελτιώσουν τη ζωή τους με μέτρα ανακούφισης μόνο αν παλέψουν οργανωμένα μέσα από τους μαζικούς φορείς τους στοχεύοντας στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις. Εγγύηση για την αποτελεσματικότητα αυτού του αγώνα τους, ανέφεραν, είναι η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος