Κόκκαλης σε ΔΕΔΔΗΕ: Εδώ και τώρα υποδομές για να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία οι Λαρισινές επιχειρήσεις

Άμεσες πρωτοβουλίες ώστε οι επιχειρήσεις της Λάρισας θα αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία net metering μέσα από νέες υποδομές στο δίκτυο διανομής ενέργειας, ζήτησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, σε συνάντηση που είχε στον ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας, με τον διευθυντή κ. Αλέξη Δήμου και με τους κ.κ. Βασίλη Μητροδήμο και Βασίλη Καφφέ, από το προεδρείο του συνδικαλιστικού φορέα της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδος.

Ο κ. Κόκκαλης στηλίτευσε την “αδράνεια” -όπως υποστηρίζει- του υπουργείου Ενέργειας για την «ασφυξία που υπάρχει στο δίκτυο ενέργειας της Λάρισας», ενώ παράλληλα τόνισε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα και για τη στήριξη της βιομηχανικής περιοχής.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση, για “απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς το προσωπικό είναι πλέον ελάχιστο και ανεπαρκές για την εξυπηρέτηση των αναγκών σε οικιακό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο”.

Κόκκαλης σε ΔΕΔΔΗΕ: Εδώ και τώρα υποδομές για να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία οι Λαρισινές επιχειρήσεις

Μετά το πέρας των επαφών, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Μία τραγική αλήθεια μέσα στις τόσες που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση του «ότι είπαμε το κάναμε» όπως έλεγε χθες από την Θράκη ο πρωθυπουργός, είναι πως σε μία περίοδο ενεργειακής ένδειας και οι επιχειρήσεις του νομού Λάρισας αδυνατούν να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία net metering λόγω του κορεσμένου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ… Από την πλευρά μας προτείνουμε άμεσα να ισχύσει ο εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός και για τις επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα χρειάζονται άμεσες πρωτοβουλίες και για την Βιομηχανική μας Περιοχή η οποία είναι εγκαταλειμμένη ενεργειακά, ώστε να διατηρηθούν όρθιες οι εκεί επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από την Ένωση Τεχνικών Ελλάδας, υπάρχει δραματική μείωση σε τεχνικό προσωπικό. Ενδεικτικό αυτής της κατάστασης, είναι το γεγονός πως ένα συνεργείο δύο υπάλληλων εξυπηρετεί ταυτόχρονα τους Δήμους Λαρισαίων, Τυρνάβου, Κιλελέρ και Αγιάς!… Ως ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. είμαστε δίπλα και μαζί με το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ – ΔΕΗ ΑΔΜΗΕ διότι πιστεύουμε ότι το αγαθό της ενέργειας είναι δημόσιο και πρέπει να το απολαμβάνουν χωρίς διακρίσεις, όλοι οι πολίτες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος