Κλειστά γυμνάσιο – λύκειο και βρεφονηπιακός σταθμός στα Τρίκαλα λόγω Covid-19

Θετικά κρούσματα covid σε τρεις εκπαιδευτικές μονάδες ανακοινώθηκαν σήμερα για τα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, θετικοί στον κορονοϊό είναι δύο εκπαιδευτικοί, ένας σε γυμνάσιο και ένας σε λύκειο των Τρικάλων και ένας εργαζόμενος σε βρεφονηπιακό παιδικό σταθμό.

Μετά τα θετικά κρούσματα ο δήμος Τρικκαίων κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥΥ προχώρησε άμεσα σε απολύμανση των τριών σχολικών μονάδων. Το γυμνάσιο και το λύκειο θα παραμείνουν κλειστά για δύο μέρες για τους εκπαιδευτικούς και θα ανοίξουν κανονικά όπως όλα τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου σε πλήρη λειτουργία, ενώ ο βρεφονηπιακός σταθμός που ήδη λειτουργούσε σε πλήρη σύνθεση θα παραμείνει κλειστός για 14 μέρες.

Από αύριο δε και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθούν από την πλευρά του ΕΟΔΥΥ και οι ιχνηλατήσεις των επαφών των θετικών στον covid.

Όλα αυτά κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Είναι προφανές ότι τόσο μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και μεταξύ γονέων και κηδεμόνων επικρατεί ανησυχία, υπό την έννοια ότι τόσο το γυμνάσιο όσο και το λύκειο είναι από τα μεγαλύτερα και πολυπληθέστερα σε αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών στα Τρίκαλα. Στο λύκειο, δε αρκετά εκ των τμημάτων λειτουργούν με πάνω από 25 παιδιά. Πέραν αυτού και δεδομένης της καραντίνας των θετικών στον κορονοϊό εκπαιδευτικών, (ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει με την ολοκλήρωση της ιχνηλάτησης σε αυτό το επίπεδο, αν δηλαδή θα προκύψουν και άλλα κρούσματα) ένα θέμα είναι τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων. Πόσοι εκπαιδευτικοί θα παραστούν, αν θα αναπληρωθούν κ.λπ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για σήμερα στα Τρίκαλα έχουν ανακοινωθεί επτά νέα κρούσματα κορονοϊού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος