KKE: Όχι στη μετατροπή της Λάρισας σε “Σούδα” της Κεντρικής Ελλάδας

Χαρακτηρίζοντας, ως ανεπιθύμητο τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Λάρισα και διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην οποιαδήποτε συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις, τα μέλη του ΚΚΕ, πραγματοποίησαν σήμερα το βράδυ συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Ν. Παπαναστάσης, ο οποίος χαρακτήρισε “ανεπιθύμητο τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Λάρισα”.

KKE: Όχι στη μετατροπή της Λάρισας σε “Σούδα” της Κεντρικής Ελλάδας

Ο ομιλητής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “δεν πρέπει η Λάρισα να μετατραπεί σε μια νέα “Σούδα” σε επίπεδο Κεντρικής Ελλάδας” και ξεκαθάρισε ότι η χώρα και ιδιαίτερα η Λάρισα, “εμπλέκεται με πρωταγωνιστικό ρόλο μέσω του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων στην πολεμική επιχείρηση «Ασπίδες» στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας, με την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» για να υποστηρίξει τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων, εναντίον των συμφερόντων του Ελληνικού λαού”.

Ο κ. Παπαναστάσης υπογράμμισε ότι “κανείς δεν μπορεί να μένει ήσυχος από τις εξελίξεις. Ιδιαίτερα σήμερα που το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου είναι περισσότερο από ορατό, απαιτείται λαϊκή επαγρύπνηση και δράση για να αποτραπούν οι επικίνδυνοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί. Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί το μεγάλο ναι στο δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά, με αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς, νοικοκύρηδες στον τόπο μας”.

KKE: Όχι στη μετατροπή της Λάρισας σε “Σούδα” της Κεντρικής Ελλάδας

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ζητώντας μεταξ΄άλλων να επιστρέψει η φρεγάτα «Ύδρα» στο Αιγαίο και να ακυρωθεί η πολεμική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και η εμπλοκή του στρατηγείου της Λάρισας, να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που ευρίσκονται εκτός συνόρων, να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία, να κλείσουν άμεσα οι αμερικάνικες βάσεις στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στο Στεφανοβίκειο, στην Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη τη χώρα, να φύγει το Ευρωστρατηγείο (Hellenic European Union Operations Headquarters) από την 1η Στρατιά, καθώς και τη δημιουργία ανεξάρτητού παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος