Κινητοποίηση αγροτών στη ΔΕΗ για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Ο προγραμματισμός δράσης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, τέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, το οποίο αποφάσισε το επόμενο διάστημα, να πραγματοποιήσει αγωνιστική κινητοποίηση στη ΔΕΗ και προς την Κυβέρνηση απαιτώντας μείωση της τιμής του ρεύματος και καμιά διακοπή ρεύματος σε σπίτι ή γεώτρηση.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας διαπιστώνουν “ότι υπάρχει διάχυτος προβληματισμός και αγανάκτηση από τις τεράστιες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, τα αυξημένα τουλάχιστον κατά 50% τιμολόγια αγροτικού ρεύματος, τη συνεχή αύξηση της τιμής του πετρελαίου, τις καθυστερήσεις στην καταβολή προκαταβολών και αποζημιώσεων από τις κάθε είδους φυσικές καταστροφές που έχουν πλήξει διάφορες παραγωγές.
Έντονος είναι ο προβληματισμός από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ που το μόνο που βρήκε να υποσχεθεί είναι η αστεία μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από 13% στο 6% όταν το πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων είναι να υπάρξει επιδότηση στις ζωοτροφές που έχουν διπλασιαστεί και φυσικά πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος η κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης για τον λαό”.
Η Διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας χαρακτηρίζει ως “απαράδεκτες τις δηλώσεις του υπουργού κ. Γεωργιάδη ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού απέναντι στους αγρότες, λέγοντας ότι οι μεγάλες αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής γίνονται επειδή αυξήθηκαν οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και ότι στην ουσία επωφελήθηκαν οι αγρότες από τις αυξήσεις.
Το γεγονός ότι σε ορισμένα προϊόντα, συγκυριακά για φέτος και με μειωμένες παραγωγές, δόθηκαν μεγαλύτερες τιμές δεν μπορεί να αποκρύψει την πραγματικότητα ότι το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και του βιοτικού επιπέδου εξανεμίζει τις τιμές των προϊόντων και το αγροτικό εισόδημα. Οι αυξήσεις όμως σε βασικά είδη διατροφής ήρθαν για να μείνουν και δεν είναι συγκυριακές.
Διεκδικούμε αταλάντευτα κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα μεροκάματο επιβίωσης για αγρότες και κτηνοτρόφους με ποιοτικά και φθηνά προϊόντα προσιτά στον λαό”.

.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος